Valdag och förlovning

Hej denna regniga valdag! Måns och jag har gjort vår medborgerliga plikt och varit i vallokalen. Jag har aldrig haft så svårt att bestämma mig som i år. Har tittat på så många debatter, gjort så många valkompasser och läst så mycket. Men det blev ett beslut tillslut. Och när vi kom hem igen var det uppehåll, så vi vågade oss ut en sväng runt kvarteret utan paraply.

Vi bäddade med täcken i våra påslakan i går för första gången på månader. Jag sovit som en prinsessa. Glömmer alltid hur mysigt det är att liksom känna sig… inpackad. Att dessutom sova i gravidkudde är något jag rekommenderar alla. Sånt mys.

Tiden går fort nu. I morgon får jag in i graviditetsvecka 38 och gör sista veckan på jobbet innan mer än ett år av föräldraledighet(tjänst). Svårt att förstå vilken totalt annorlunda vardag man står inför. Jag har oroat mig en del för att känna mig både ekonomiskt stressad och allmänt stillastående när jag inte jobbar, men jag börjar också bli för trött för att reflektera särskilt mycket över det. Kommer ju ha ett viktigare uppdrag än någonsin egentligen. Behöver mest ligga på soffan nu och lyssna på ljudbok och spela mobilspel. Allt annat är lite för krävande.

Den där tröttheten gör att jag ligger efter med att dela grejer med er. Jag vill skriva en till graviduppdatering, klippa babyshowerhaul (den är inspelad åtminstone), ge boktips, visa bebisrummet… Men det kommer väl, förr eller senare. Jag passar på att vila nu.

Ett beslut som inte var lika svårt som dagens var i somras när Måns en dag frågade om jag vill gifta mig med honom. En faktiskt plättlätt fråga. ”Ja det vill jag alltid, det vet du”, svarade jag, typ, för vi har ju pratat om både förlovning och giftermål vid flera tillfällen, och han bara ”nej men på riktigt!”. Nu har vi varsin ring på fingret. Tänk att man kan få ha det såhär bra.

13 kommentarer

Lägg till din →

Stort grattis till er förlovning! Vi förlovade oss och gifte oss i samband med att lillen låg i magen. Nu firar vi 2 år idag! 😍🙏🏻
Förstår att det är tungt. Jag är i vecka 36 och upplever det tungt, men än så fungerar det. Hoppas att ni annars mår bra ❤️

Gratulerar till er förlovning – så roligt! Glad att du känner att livet ger dig det du vill ha, det värmer att läsa. Att bli förälder tillsammans med min R var något som stärkte min lyckokänsla. Hoppas att du också trivs i rollen som mamma.

(Sent) Svar: Tack för ditt beröm.

Kram

Lämna ett svar