Graviduppdatering vecka 39 – huvud på vift

I fredags jobbade jag min sista dag innan föräldraledigheten! Hurra! Har tagit ut två semesterveckor innan bf och är så taggad på att… vila. Ahh.

Vi var på förlossningen i förmiddags för att göra ett extra ultraljud. När vi var hos barnmorskan i fredags upptäckte hon nämligen att bebis huvud var på vift. Hon kunde inte hitta det. Han har legat med huvudet nedåt tidigare, men nu hade han vänt sig åt något annat håll. På ultraljudet i dag visade det sig dock att han hade vänt tillbaka med huvudet nedåt, vilket jag också tyckte mig känna att han gjorde i går. Så vi kunde ganska snabbt åka hem igen utan vändningsförsök – pjuh! Måtte han nu stanna i rätt position please and thank you.

På förlossningen fick vi en guidad tur i ett förlossningsrum. Det kändes otroligt lyxigt med allt space, badkar, ljusslinga och uteplats. Blir säkert kul osv.

I övrigt mår jag fortsatt fint. Har möjligen börjat sova lite sämre. Och så känns det märkligt att gå runt och inte ha en aning om ifall ongen behagar komma ut typ i natt eller om fyra veckor. Så omodernt.

3 kommentarer

Lägg till din →

Vad kul att han har vänt sig och det är så roligt när man känner när bebisen hickar. Iallafall när man sitter på en stol. Skönt att du tog semester så att du kan passa på att vila innan förlossningen. Kramis <3

Vilken tur att lillen låg neråt igen. Vi får hålla tummarna för att han inte får för sug att snurra igen! 🙏🏻
Ja, det är allt spännande när man är sent i graviditeten och är på gränsen till att föda. Om 15 dagar kommer vårt busfrö ut med hjälp, får se om han väljer att komma självmant innan, mest troligt inte.. 😅

Lämna ett svar