Den nya lugna vardagslunken

Hallå kamrater. Nu har jag varit hemma från jobbet i väntan på bebis i en hel vecka. Det har varit så skönt. Eller, jag lever lite varannan dag-liv. Ena dagen äter jag frukost lääänge framför Nyhetsmorgon, njuter av att sippa på mitt te, inspireras av allt jag ser på Pinterest, älskar varje minut av när Margareta Grääs öppnar adventskalendrar som den maskin hon är, när Alice Stenlöf bestiger Kebnekaise eller när Elsa Billgren skriver om dagarna på Gotland. Och den andra dagen är allt tråkigt. Jag kan inte se något på Youtube för allt är så trist, alla serier är för långsamma och flödena i sociala medier är… ingenting. Men på det stora hela är det ju fantastiskt att bara drälla runt och göra vad man vill. Wow.

Vi har fått en massa äpplen från Måns mamma så visst har det bakats äppelpaj. Tycker faktiskt det är ett brott att baka äppelpaj som inte är Camilla Hamids knäckiga äppelpaj. Holy vad god den är.

Jag passade på att gå och klippa mig i tisdags eftersom det känns som en grej jag gärna slipper den första tiden med bebis. Känner mig alltid som en clown när jag går från frisören. Jag är Sveriges lataste med mitt hår, så det känns liksom så fejk och inte jag att lämna salongen med några himla lockar dinglandes kring ansiktet.

Dagarna går så himla fort trots att jag fått åtta timmar extra fritid varje dag. Jag har rensat lingon i timmar och kokat sylt, gjort en megalasagne för att preppa matlådor och ätit typ tre äpplen om dagen. Syrliga svenska äpplen är det finaste vi har.

I helgen var min mamma och systerdotter på besök. Det var så mysigt. Vi gick en promenad i kvarteret och tittade på alla fina hus, åt lunch på kafé och fikade hemma.

Nu ska jag fortsätta min nya vardagslunk som består av sovmorgon, Lego Masters, korta promenader, omtitt av Skilda världar och chips framför Harry Potter. En inte så jobbig tillvaro.

2 kommentarer

Lägg till din →

Vad härligt att du tar tillvara på dagarna innan bf. Mitt tips är att passa på att sova ut så mycket som möjligt och förstår ändå att det är svårt. Eftersom man längtar efter att få sin bebis i sitt liv. Kramis <3

Åh, det låter fantastiskt! Att läsa ditt inlägg gör mig glad.
Ta vara på dig.

(Sent) Svar: Tack snälla! Vi är så glada för huset och trivs så bra efter första månaden i vårt nya hem.

Kram

Lämna ett svar