Målar om barnrummet – från mörkblå väggar till ljust grågröna

När vi flyttade in i vårt radhus för drygt ett år sedan var en av våra främsta prioriteringar att måla om väggarna i det blå sovrummet. Blått är inte min färg. Tanken var att det där blå rummet skulle vara mitt kontor, men så hann det aldrig bli för vi målade om så långsamt. He. Och nu blir det istället bebis som får bo där inne. Eller tja, hans saker kommer finnas där åtminstone. Det lär ju dröja innan han spenderar någon tid i sitt rum.

Nyfiken på förvandlingen från mörkblått till ljust grågrönt barnrum? Ja men häng med då!

Det fanns oändligt med hål i väggarna i det blå rummet. När vi hade spacklat såg hela rummet ut som en stjärnhimmel. Sedan var det dags att provmåla i ett annat rum (som ändå skulle målas det också). Den mörkare färgen på bilden (Morning Haze från Rusta) har vi målat med i Måns kontor, och den ljusare (som vi blandat till på Colorama) är färgen vi valde till barnrummet. Om vi gillar grönt (som går mot grått)? Jo vars.

Sedan är vi kanske inte så snabba i det här hushållet… Det dröjde väl något litet halvår innan vi hade grundmålat rummet. Men herregud, vi hade väl inte bråttom.

Men så tillslut – grågröna väggar! En faktiskt ljuvlig och lugn färg. Älskar den.

Och nu har rummet så smått börjat fyllas med grejer till bebis. Min gamla gröna byrå som jag älskar, en husbokhylla och vaggan jag sov i som barn som min pappa snickrat.

Jag ska mysa till det lite mer i rummet framöver och få in lite mer tyg och färg, men det får ta sin tid.

Jag är nöjd i alla fall, tycker rummet blev fint. Även om jag svor några gånger på kuppen och utsåg målare till den mest beundransvärda yrkesgruppen.

11 kommentarer

Lägg till din →

Men så mysigt att få måla i barnrummet! När vi flyttade till vår lägenhet för ca 1,5 år sedan passade pappa på att måla om i lillens rum så att han fick en fondvägg i en otroligt klar blå färg (vi älskar blått haha..) och den har verkligen blivit uppskattad av lillen! Vi valde mycket färg till hans rum, för att stimulera hans intryck som vi läst skulle gynna ett barn, men om alla färger alltid passar ihop? Inte alltid haha. Hoppas att er lilla prins kommer älska sitt rum, när det blir dags för honom att vara där så att säga 😍😍❤️

Åh, väggfärgen blev verkligen så fin. Men måste bara ta och berömma vaggan också, helt otrolig!! Så himla fint att din pappa gjort den och att bebis blir andra generationen som får sova där 🙂

Åh, väggfärgen blev verkligen så fin. Men måste bara ta och berömma vaggan också, helt otrolig! Så himla fint att din pappa gjort den och att bebis blir andra generationen som får sova där 🙂

Det blev ju så himla fint! <3 Heja er som gjorde jobbet själva. Vi har planer på att måla och tapetsera om själva i vårt nyköpta hus. Min pappa säger att vi istället ska ta hit proffs… Vi får se. Var det värt slitet, tycker du?

(Sent) Svar: Tack för dina ord. Vad roligt att du vill se mer av vårt hus. Jag ska ha det i åtanke. 😉

Kram

Att måla vågar ni absolut ge er på! Det var tidskrävande för oss newbies och det finns absolut vissa skavanker, men på det stora hela kändes det värt det. Samt kul att testa något nytt! vi kommer måla i fler rum framöver. 🙂

Lämna ett svar