En gammal kökssoffa fick nytt liv

Jag älskar kökssoffor och hade gärna haft en i varje rum. Toppenmöbel verkligen! När vi flyttade in i vårt radhus spottade jag direkt en plats i köket som var perfekt för en kökssoffa. Jo men visst! Precis mellan frysen och fönstret fanns en lagom lång glugg.

Och vad gör man när man vill köpa en kökssoffa? Jo, man surfar på köp- och säljsajter såklart! Jag sparade några olika kandidater och avvaktade lite för att se vilken som skulle bli mest prisvärd. En morgon hade en soffa gått från 800 kronor till gratis. Någon ville helt enkelt bli av med soffan snabbt. Och snabb var jag!

Soffan var vitmålad när vi hämtade den, kanske från den där perioden för ish tio år sedan när vi målade precis alla väggar och möbler i vitt, minns du? Jag var en av de som var vitförhäxad, men nu ville jag hellre ha en brun soffa som skulle matcha våra mörka pinnstolar. Dessutom är vårt radhus generellt väldigt vitt, så jag försöker få in lite mer färg och mys. Vi fick åka och köpa snickerifärg helt enkelt.

Resultatet? Jo men fint, tycker jag!

Soffan före och efter målning.

Matbord, stolar och kökssoffa vid en matplats

Den färdiga matplatsen! Eller det var ett ljug såklart, vi ska få upp något på väggarna också, men det är ett senare uppdrag.

I annonsen stod det att soffan var från 1930-talet men vi hittade en ingravering som sa 190X när vi slipade den. Oavsett är det en riktig gamling och det är precis vad detta nya radhus behöver.

8 kommentarer

Lägg till din →

Men åh så snyggt!! Älskar när man gör Diy, är en speciell känsla när man fixar något själv eller gör om en möbel! 😀

Jag tycker att den blev uuuunderbar, och så skönt att den blev gratis också. Nå, förutom kostnaden i jobb och färg såklart. Vår lägenhet är jättevit, men det är en hyresrätt så vi har inte så mycket att säga till om där.

svar: Tack så mycket Ellen, vad glad jag blir! Nej, men det är långt till höst, nästan två veckor kvar. Hoppas att det blir några pangdagar innan september kommer och påminner oss om röda löv. Och såklart hoppas jag att motstridigheten släpper för dig <3

ja ja men ja är ju dn som är förhäxad utav vitt nu o för alltid ha ha
va fin det blev hade oxå en vitmålad hi hi för några år sen mysigt
då va det oxå poppis med blå vit rutigt så det haade jag på mitt lock hi hi ja käre

Wow, vad fin den blev! Ni har verkligen fått in en pärla i ert hem.

Svar: Tack snälla för din fina kommentar till bilden på oss från lillprinsens dopdag. <3

Kram

Lämna ett svar