26-årsdagen i Hjo – pasta, minigolf och glass

Den 10 augusti fyllde jag år. Efter frukost hoppade Måns och jag in i bilen och styrde kosan mot Hjo. Ingen av oss hade varit där innan och det kändes som en lagom dagsutflykt. Hjo visade sig vara en gullig liten plats med mycket kullersten och söta hus. Med jämna mellanrum längs gatorna fanns byråer med texten Turistbyrå. Cute.

Vi var såklart hungriga nästan direkt och åt lunch på Känsla. Jag åt pasta och Måns burgare.

När vi var mätta och hade kikat i några butiker med gamla grejer gick vi till Stadsparken och spelade minigolf. Måns skrattade åt mig när jag tydligen intog någon slags innebandyposition där jag stod med böjda knän och ett brett grepp om klubbans skaft. Man vill väl vara stadig, tänker jag, och så har jag ju faktiskt en ungefär två månader lång innebandykarriär i bagaget.

På slutet var Måns i ledning med fem slag. Jag tog ikapp en del på näst sista banan och inför avgörandet behövde jag klara banan på två slag för att spela lika. Föreställde mig att jag stod inför ett avgörande i OS, att det är nu eller aldrig, men också ”chilla detta är som vilket slag som helst”, för min största dröm är att stå inför ett avgörande i OS (i typ valfri sport det är inte så noga), ha ett knepigt läge och vara kylig nog att vinna. Och jag gjorde det!

Ibland måste man tänka att man är på OS. Även lek är allvar. Och det var ju en himla tur för husfridens skull (eller mest mitt humör) att vi spelade lika.

Innan hemfärd åt vi glass på Gula paviljongen. Jag valde lakrits med havssalt (god) och lingon (totalt intetsägande). Måns gjorde det bättre valet hallonsorbet (alltid toppen) och choklad på bananbas (otrolig!).

Snipp snapp snut så var födelsedagen i Hjo slut. Tänkte hela dagen på hur lyxigt det är att vara här och nu och så otroligt nöjd med det. Just nu är mitt bästa liv med min bästa person. Det är allt.

10 kommentarer

Lägg till din →

Så trevligt, och grattis i efterskott! Min sambo har spelat golf hela sitt liv, så varje gång vi spelar minigolf (har inte vågat mig på bangolf än, haha) instruerar han väldigt noga hur jag ska stå och hur klubban ska hållas, haha! <3

Grattis i efterskott! Och till att nerverna höll i OS-avgörandet 😉 Vad trist att lingonglassen var blaha dock, men i övrigt låter det som att du fick fira fint i Hjo.

Grattis fina! Vilken otroligt mysig plats, där skulle jag nog trivas att strosa runt och kolla på gulliga saker <3 Så fint sista stycke också, så vill man känna!

Grattis hipp hurra
va ni inte på hem o hobby? underbar affär me massa fint lilla ullared typ
älskar att va där åker ofta bara fika i parken eller gå runt vid kajen mm så myigt gott me fisk oxå i lilla affären rökt regnbågslax wow

Hjo verkar vara så himla mysig liten stad/by eller vad de nu kallas haha :’) Vill verkligen dit på en liten dagsutflykt! Ni verkar haft det underbart, grattis i efterskott finaste du<3

Lämna ett svar