Ge mig höstmotivation!

He-rre-gud vad det har känts nyvaket att börja jobba igen efter semestern. Åtta timmar? Varje dag? Fem dagar i veckan? Typ hela året? Det är orimligt!!! Har jag känt.

Det är lite som när man började skolan igen efter ett långt sommarlov. Jag kände mig alltid så utsatt på något sätt. På loven blev jag alltid mer trygg i mig själv, fick roliga idéer och blev kreativ. Så fort jag var tillbaka i skolan, i ett annat sammanhang med så många andra människor, blev jag liten och kände mig begränsad. Den där personen jag var så trygg med att vara under sommaren dög ju plötsligt inte alls, och jag hatade att känna mig iakttagen av klasskompisar och lärare, se mig själv genom dem. Jag har fan alltid bara velat vara ifred. Härliga jag 🙂

Jag gissar att vardagen kommer kännas mer som… ja, vardag, snart.

Hur ser din höst ut? Var lägger du fokus? Ska du göra något kul? Hur tar du hand om dig själv? Jag behöver liksom lite inspiration för att hitta myset och lugna ner känslan av att ett jobb tar all min tid. Hit me med dina tips på en bra bok att läsa, en gosig ansiktsmask, ett sätt att byta fokus. Tipsa fan om en självhjälpsbok, typ SÅ TAR DU MAKTEN ÖVER DITT LIV om det är så, jag är öppen för allt.

I väntan på dina klokheter kan jag ge några tips: Fika verkligen på kafferasterna på jobbet, titta på Wahlgrens värld och ät en asgod kantarellpasta. Varsågod.

10 kommentarer

Lägg till din →

Hmm, självhjälpsböcker tipsar jag, outklassat, om dessa tre: https://ulrikanettelblad.se/mjukgorande-for-eksemsjalar-bocker-om-acceptans-kansloreglering-och-mindfulness/

När det gäller att ta hand om sig försöker jag fylla på med små grejer jag gillar i varje del av dagen. liksom: nåt härligt på morgonen, nåt härligt under jobbdagen, nåt härligt under eftermiddagen och nåt härligt efter att barnen somnat. det är inte stora saker jag planerar in utan typ att jag ska dricka ett visst te p pmorgonen eller att ligga och läsa när jag kommer hem innan jag börjar laga mat, men just medvetenheten och att jag ska checka av att det är nåt mysigt varje del av dagen gör att jag börjar leta njutningar att fylla vardagen med. typ. och så pluggar jag ju ryska! det tycker jag är kul för att känna att det händer ”nåt annat”.

Så bra tips att lägga in små härliga grejer i sin dagliga to do, tack! Viktigt också som du skriver att ha något annat att fokusera på, som att lära sig något nytt. Ska definitivt se vad jag kan hitta på på den fronten under hösten.

Det ser underbart ut! Jag tål tyvärr inte kantareller eller äpplen (har gallsaltsmalabsorbtion och gallstenar) men det SER underbart ut.

Det är väl lite som dig och mitt vardagslunk. Det kan se trevligt ut, men man kan avsky det ändå XD

Jag ska jobba i höst, 70-80%, men jag älskar mitt jobb. Mitt jobb tar min tid, absolut, men det gör ju exakt ingenting om man trivs på arbetet. Jag har inte tid att lägga 8 timmar per dag, fyra dagar i veckan (pga. 70-80%), på dynga och har verkligen haft tur som hamnat där jag har hamnat.

Men om du INTE känner så om ditt arbete när du väl kommit in i lunket lite har jag kanske lite tips: att vara riktigt riktigt snäll med sig själv kan vara mysigt. För mig hjälper en jättelångsam yoga med filt, spikmatta i 15-30 minuter, te och ljus och kokt broccoli med Bregott med havssalt. Andra gillar ju typ ansiktsmasker och tidning eller hårda löppass och bastu eller meditation och panflöjtsmusik. Men att verkligen vara snäll med sin kropp och knopp och ge den vad den tycker om är mysigt tycker jag.

Jag ska göra en typ ”bucket list” för hösten så jag ser till att komma ihåg att göra saker jag vet att jag gillar, för det kommer jag glömma när det blir mörkt och ruskigt.

Kokt broccoli med smör! Det godaste jag visste när jag var liten, alldeles för länge sedan jag åt det nu. Tack för det och alla andra fina tips. <3

åh jag tycker faktist att det känns så härligt att återgå till rutiner 🙂 men jag jobbar bara 6 h eftersom jag har föräldra tid, men nog blir jag trött ändå x)

Är alltid supertaggad till hösten haha :’) Det är alltid min nystart till skillnad från när de är nytt år, då känns de bara jobbigt haha! Men är alltid så taggad på tända ljus, alla serier som drar igång, filtar och regn utanför med alla fina färger. Tills löven är helt borta och de bara regnar verkligen heeela tiden lol, då längtar man efter sol igen eller iallafall snö, brukar inte bli så mycket med det nere i södra Sverige dock haha!

Åh, håller verkligen tummarna för att du hittar höstpeppen! Själv har jag suttit och googlat datum för höstmarknader och andra höstiga event för att ha något att se fram emot, blir ju så himla lätt att fastna i vardagslunket annars 🙂 Och köp hem doftljus, EN MASSA DOFTLJUS! Kvällarna hemma blir ju mycket bättre med doftljus 😉

Höstmarknader, där sa du något! Älskar höstmarknaden som Astrid Lindgrens värld brukar arrangera. Måste kolla upp det asap! Tack för tips <3

Lämna ett svar