En bit in i vecka 12

Två trötta.
 
Äter lunch hos en vän i sällskap med ytterligare två. Tänker att det är en sådan lyx att åka hem till någon och få mat, bara sådär. Tänker också att det är knäppt att den som kommer direkt från jobbet inte bara får gäster utan också är den som själv måste laga maten. Det är som vid födelsedagar, när den som fyller år är den som fixar, styr och bjuder. Har alltid tyckt att det är en så himla konstig grej.
 
Pratar med en annan vän i telefonen. Jag mår bra, är glad att hon känner sådant förtroende för mig och tycker på sätt och vis att det är skönt att få lyssna till någon annans hjärnspöken för omväxlings skull. Samtidigt blir jag så jävla ledsen. Ledsen på stressen och pressen som sliter så hårt på så många. Det börjar bli tröttsamt att det är tveklöst fler som mår dåligt än helt okej eller i vissa fall till och med bra. Jävla jävla samhälle, något måste ju vara så snedvridet här.
 
Jag duschar, smörjer in mig, tar bort mitt halvt avskavda nagellack. Blandar hudkrämen med brun utan sol och hatar doften när den torkar. Den tar mig tillbaka till ilsket rodnande sommarbränd hud, solskyddsfaktor och aloe vera. Bränt fläsk. Min sämsta sommardoft. Jag tänker att jag ska måla naglarna i en vårfräsch nyans, är så trött på allt mörkt och svart. Men ungefär där tar orken slut. Jag ställer in eftermiddagens aktivitet för jag känner mig folkskygg. Läser Hannahs inlägg om slow living. Tänker att jag måste efterapa det. Sparar ytterligare tio inlägg på Bloglovin’. Vill odla plantor och byta ut mina hudvårdsprodukter till veganska alternativ. Vill mest bort från yttre påverkan och personer som roffar åt sig av den lilla energi jag har.

21 kommentarer

Lägg till din →

Jag hatar också doften av solkrämen när den torkar. Kan det inte finnas solkräm som luktar gott istället? Ha en fortsatt fin kväll 😀 Kramis

Jag har hört om kompisar (på lååångt håll) som blivit väckta med tårta osv av sin förälder som fyllt år, haha också något himla konstigt? Varför liksom, den som fyller ska väl bli uppvaktad, inte uppvakta 😉

Har också alltid tyckt att det är väldigt konstigt att en själv får ta en massa ansvar på sin födelsedag? Och det Nicole skrev ovan är så SJUKT ifrågasättbart, haha!

Fina du! Det är helt galet med all stress och presentation som finns i vårt snedvridna samhälle idag, det kan inte vara meningen att så många ska må så dåligt som folk gör idag!

Ett så himla fint och viktigt inlägg. Jag håller med dig om så mycket. En liten sak är det här med att ordna till sitt eget kalas, jag förstår inte heller det. En borde ju få tårta och grejer?

En annan, lite större, grej är stressen och pressen. Hjärnspöken. Ett samhälle där fler mår dåligt än bra. Ska det verkligen vara så? Varför är det inte konstigt? Varför är det ingen som tycker att det är konstigt att vi sliter ut oss själva i jakt på någonting som egentligen antingen inte ens finns utan vi bara hittat på (pengar) eller någonting som vi knappt vet vad det är? Förstår inte. Varför är det inte konstigt att vi ska betala med vår hälsa för att samhället ska fungera som det gör? Varför vill vi ha ett samhälle som kräver människors liv för att fungera?

sv: Då får du passa på 🙂

Verkligen dåligt att fler och fler börjar må dåligt. Jag tänkte häromdan att det skulle kännas lättare utan alla sociala medier också, ibland blir man för trött av att hålla uppe med allt + på sociala medier måste man nästan prestera mer och se bra ut samt synas bara när man mår bra och har allt i shack. Det blir liksom för mycket när man redan ska prestera i skolan, arbetet eller sociala sammanhang där man inte är helt trygg, iaf för mig.

Jag håller med, samhället är snedvridet idag och det ser väl tyvärr bara ut att bli mer snedvridet. Fler och fler blir sjukskrivna p.g.a. stress, men samtidigt får man bara mer och mer arbetsuppifter, mer och mer att göra, så klart som fan att folk kraschar till slut…

SV: Då är vi på samma spår där, trots att du är kvinna och jag man 🙂

Lämna ett svar