Årets första dagar – covidpositiv

Vi bäddar ner oss innan tolvslaget, är sjuka båda två. Vid midnatt smäller raketerna av och jag trycker irriterat öronpropparna längre in. Trodde folk hade slutat med raketer för länge sen.

Mitt covidtest visar positivt, men det hade jag ju redan förstått, särskilt när luktsinnet helt försvunnit. Jag kan doppa näsan i en kopp kaffe utan att känna något annat än värme. Men vi är på bättringsvägen, vaccinet har nog bidragit till milda symtom.

Dag sex på det nya året bläddrar jag i mina gamla Skrivatidningar. Jag googlar skrivutmaningar och plitar ner några rader om hur jag alltid har velat vara någon annan men inte längre. Jag skriver listor över vad som behöver göras i vårt hus – måla väggar, spika upp tavlor, flytta stängerna i garderoben, ställa byråer under. Det är ingen stressande lista, bara en fråga om tid och pengar.

Jag går en promenad i snö och sol, det bästa vädret, lyssnar på Fredagspodden och fyller en maskin tvätt. Testar nytt smink, plockar in termobyxor i garderoben, valsar runt på nedervåningen med dammsugaren i högsta hugg. Sen tar energin slut. Måns gör mig sällskap över en kopp te och många skivor av kakan som hans syster snällt lämnat på vår trapp tillsammans med den övriga karantänleveransen.

Jag älskar ledigheten så högt. Det kryper i hela kroppen när jag tänker på att jag inte alltid får ha det såhär. Men här och nu, heter det ju. Små små steg mot målet.

9 kommentarer

Lägg till din →

Åh men krya på er! Och förlåt för att jag inte hörde av mig nu när jag var hemma, känner mig som en dålig vän. hade massor å stå i och var livrädd för å bli smittad (tur var väl det kanske)… nästa gång jag är hemma ses vi 100%%%%%!!!

Men du, det gör såklart ingenting!! Ingen press! Ser fram emot att träffa dig nästa gång du är hemma <33

Ja, det var dynga. Jädra-skit-covid. Hoppas att du snart får lukt och smak tillbaka, och att du är tillräckligt pigg att känna dig ledig snarare än sjukskriven <3 Jag håller verkligen med om att det kryper att veta att det tar slut snart, det här lugna… vill ha det kvar.

Som jag älskar ditt sätt att skriva på! Jag finner mig själv alltid inspirerad när jag har kikat in här. Tack, Ellen! <3

Beklagligt att ni också fick covid-19. Skönt att symptomen var milda.

(Sent) Svar: Tack för din kommentar.

Kram

Lämna ett svar