Ta en titt i mitt badrumsskåp!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko och Åhléns.

Hej och välkommen till mitt badrumsskåp! Jag har förstått att många gillar att snoka lite i sådana när de är på besök hos andra. Ja ja, stig på.

Gud vad du ställt i ordning för att ta den här bilden, tänker du kanske nu. Men faktum är att mitt badrumsskåp (och det mesta i min omgivning) oftast är såhär prydligt. När jag var liten visste jag på millimetern hur mina leksaker stod i hyllan och blev direkt misstänksam när något hade flyttats lite på. Det skrevs många brottsutredningar i små anteckningsböcker på den tiden.

Parfymer och doft

Tommy Hilfiger Girl Sun Kissed – En limited edition som inte går att köpa längre. Min go to vardagsparfym.

Escada Summer Festival (affiliatelänk) – Sommardoften 2021, söt och somrig.

DKNY Be Delicious Fresh Blossom (affiliatelänk) – Parfymen jag använde från högstadiet och flera år framåt. Fortfarande god och användbar.

Body Shop Strawberry Body Mist – En mist med ganska stark doft som försvinner relativt snabbt. Använder somriga lata dagar när jag vill dofta nyduschad men inte starkt av parfym.

Marc Jacobs Daisy Kiss – Min tveklöst godaste parfym. Detta är också en limited edition tyvärr, men det mesta från Marc Jacobs doftar magiskt.

Efter några nödvändigheter som glasögonputs och nagellacksremover kommer några riktiga favoriter…

Menskopp

OrganiCup menskopp – Min bästis! Jag har varit inofficiellt språkrör för menskoppen sedan 2018 då den entrade mig, förlåt mitt liv, för att stanna (tja inte jämt men när jag har mens ok). Jag vet att menskopp inte passar alla, men om du funderat på att testa men inte kommit till skott än – just do it. Fatta att du kan använda ett och samma skydd i flera år (snällt mot miljön, plånboken, kroppen)!

Brun utan sol

James Read Gradual Tan Mist (affiliatelänk) – En nykomling i min samling av brun utan sol-produkter och hittills en otroligt positiv överraskning! Det här är alltså ett rosenvatten som du sprayar i ansiktet som sedan gradvis de kommande timmarna bygger upp en solkysst look. Inga fläckar! Inga skarpa linjer! Wow!

Clarins Golden Glow Booster Body (affiliatelänk) – Brun utan sol-droppar att blanda ut i hudkrämen. Ger ett väldigt fint resultat och är lätt att dosera efter tycke och smak. Har älskat denna högt och nu är det bara några få droppar kvar på botten.

Ida Warg Self-Tanning Mousse (affiliatelänk) – En brun utan sol-mousse som jag gillar för den otroligt trevliga konsistensen och den fina färgen moussen ger. Hypad med all rätt.

Rengöring och ansiktsvatten

Clinique Liquid Facial Soap Mild (affiliatelänk) – Älskar Clinique och använder den här rengöringen i princip varje dag.

Clinique Take The Day Off Makeup Remover (affiliatelänk) – Nykomling bland mina sminkborttagningar.

Loreal Paris Eye & Lip Makeup Remover Waterproof (affiliatelänk) – Sminkborttagningen jag använt de senaste åren för att få bort vattenfast mascara, tjuriga läppstift och liknande. Mycket bra. En billigare version än den ovan från Clinique.

Löwengrip Skin Reboot Cleansing Oil (affiliatelänk) – Också en nykomling hos mig. Mycket trevlig formula och doft!

L300 Cleansing Toner (affiliatelänk) – En skön toner som lämnar huden sval och fräsch.

Serum

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% (affiliatelänk) – Ett serum som ska minska intrycket av orenheter i ansiktet. När jag använde produkten regelbundet tyckte jag faktiskt att den gjorde skillnad för mina porer på näsan.

Peter Thomas Roth Potent C Power Serum (affiliatelänk) – Ett prov av Peter Thomas Roths C-vitaminserum. Slurp vad jag är taggad på att använda detta!

Ögonkräm

L300 Intensive Moisture Eye Cream (affiliatelänk) – En trogen följeslagare hos mig som gör sitt jobb som ögonkräm.

Clinique Pep-Start Eye Cream (affiliatelänk) – Ytterligare en nykomling (tillika julklapp från mamma <3). Har av förklarliga skäl inte hunnit använda den så länge men OJ vad trevlig och sval den känns för huden runt mina ögon.

Ansiktskräm och olja

Aco Face Day – En snäll ansiktskräm som klappas in i mitt ansikte varje dag.

Loelle Jojoba Oil – Jojobaolja är en mirakelprodukt i mitt liv. Sedan jag köpte min första för några år sedan (detta är min andra flaska, oljan räcker alltså länge). Jag blandar i några droppar i min ansiktskräm och bodylotion under vinterhalvåret för extra skydd mot torr hud. Kan också användas som sminkborttagning, vid rakning och så vidare.

Ansiktsmask

Kerstin Florian Rejuvenating Spirulina Masque (affiliatelänk) – Kvar från en spahelg. Masken luktar ärligt talat kattmat så det är kanske ingen höjdarupplevelse att ha den på, men huden blir fin efteråt.

Bioeffect Imprinting Hydrogel Mask (affiliatelänk) – En mask som är en julklapp från storasyster. Har inte hunnit testa men längtar!

Löwengrip City Living Facial Mask (affiliatelänk) – Den här masken har fått ny kostym sedan den hittade till mitt skåp. Jag har använt den en del men inte upplevt någon större skillnad på huden.

Återanvändningsbara pads

lmse ekologiska bomullspads – Pads som man kan återanvända. Man slänger dem bara i tvättmaskinen efter användning och vips så har man varit lite snällare mot miljön. Perfekt storlek på dessa.

Handkräm och fotkräm

Aco Hand Cream Rich – En handkräm som Aco troget gör sitt jobb för fnasiga händer.

Aco Foot Cream Rich – En snäll sak jag gjort mot mig själv på sistone är att börja smörja in mina fötter. Fötter är ju riktigt trista kroppsdelar men kanske just därför blir jag meget glad av att pyssla om dem. Tjock och gosig kräm!

Mary Kay Satin Hands – En skrubb till händerna att använda innan handkräm. Lyxigt under vintern.

Deodorant

Deodorant Cream Grapefrukt – En naturlig deodorant i krämformat som doftar otroligt av citrus. Den är fri från aluminium och alkohol vilket gör den till ett återkommande inköp hos mig. Den täpper inte till huden som en vanlig deo och kan därför släppa igenom en del svett så jag använder den främst när jag är hemma och inte gör något särskilt, för att passa på att vara snäll mot kroppen.

Tja sen följer en vanlig deo, en behållare för tofsar och hårspännen, tandvård och sådant, men det är ju inte så spännande. Vilka är favoriterna i ditt badrumsskåp? Något jag bör testa?

14 kommentarer

Lägg till din →

Älskar sånt här, så kul att få kika! Jag hade pep start-ögonkrämen från Clinique för några år sedan och minns att jag gillade den, mycket!

Min favorit i badrumsskåpet är nog min cleanser från Dermalogica eller min ansiktskräm från Klairs. Och så min parfym (Si) från Giorgio Armani… Mm <3

Hallåååå vad du är duktig!? Jag börjar lära mig, men oftast är jag ganska kass på att rutinmässigt använda fler-stegs-grejs. Mitt badrumsskåp är fullt med trevliga grejer och jag gillar varenda en och dessutom gillar jag mitt badrumsskåp för det ”ser” fint ut, precis som ditt, men jag läser här och inser att jag kanske inte gör så mycket snällt för min hy ändå…

Idag är det söndag och reset-day för mig, jag ska tillbaka till jobbet i morgon. Så jag tror att jag ska lägga en ansiktsmask idag för att vara lite extra vänlig mot min vinternuna! Sedan har jag en tid hos hudläkaren på onsdag för att mitt skinn är så fasansfullt trasigt, så får se om jag kan få lite läkemedel rentav. HOPPAS!!!

Hoppas också att du snart är frisk <3

Lämna ett svar