5 filmer och serier jag sett på sistone

Från mig till dig kommer här ett gäng filmer och serier jag sett som du också kanske vill se.

Orca

Orca följer elva personer och hur deras relationer utvecklar sig under social distansering. Huvudpersonerna försöker hantera skilsmässa, dödsfall, förälskelse, depression och karriärsklättring genom sina skärmar.

En enkel och träffsäker film av Josephine Bornebusch som ju är helt rätt i tiden. I rollerna återfinns Bornebusch själv liksom bland andra Johan Rheborg, Vera Vitali, Erik Johansson, Joel Spira, Gustav Lindh och Alba August.

Thunder In My Heart

Thunder In My Heart var den serie som fick mig att känna tveklöst mest under 2021. Amy Deasismont har skapat en sprakande liten pärla av stora känslor. Så otroligt träffsäkert om att vara ung, veta sitt värde, skydda andra och förneka sina känslor. Vill se om den igen och igen!

Förutom Deasismont själv skådespelar även Alexander Abdallah (strålande), Julia Lyskova (strålande) och Gustaf Hammarsten (jo men också strålande).

Två systrar

Serien baseras på Hannah Widell och Amanda Schulmans böcker och följer hur systrarna Vanessa och Alicias systerskap sätts på prov. Ett bra tidsfördriv som inte gör jättestort intryck men inte heller är bortkastad tid.

Skådespelar gör bland andra Julia Ragnarsson, Dilan Gwyn, Hannes Fohlin och David Larson.

Twin Peaks

Den här klassikern tar sin början när unga Laura Palmer hittas mördad och FBI-agenten Dale Cooper kallas till småstaden Twin Peaks för att lösa fallet. Cooper märker snabbt att Twin Peaks ruvar på mycket mörker och många hemligheter.

Jag har plöjt både de två första säsongerna, från början av 90-talet, och delar av den uppföljande säsongen från 2017. Twin Peaks har otroligt många (visserligen älskvärda) karaktärer och så många märkliga moment att jag stundtals blir alldeles snurrig, men det är samtidigt omöjligt att inte ryckas med i världen som David Lynch och Mark Frost skapat. Ett måste att se.

Skådespelar gör bland andra Kyle MacLachlan, Sherilyn Fenn, Lara Flynn Boyle, Mädchen Amick och Richard Beymer.

Zebrarummet

En elev från internatskolan Tuna Kvarn hittas död och en elev från den kommunala skolan i närheten blir snabbt misstänkt. Men så småningom riktas misstankarna istället mot gänget Zebrarummet som behandlar fallet med samma tystnad som övriga skolan.

Serien, som är skapad av Henrik Schyffert, är otippat bra och starkt beroendeframkallande om makt och klass. Också väldigt bra skådespeleri från bland andra Valter Skarsgård, Edvin Endre, Alva Bratt och Aliette Opheim.

10 kommentarer

Lägg till din →

Jag har inte sett någon av dessa! Jag vet att Twin Peaks gick i alla fall i repris när jag var nästan tonåring och alla mina kompisar och deras mammor brukade se Twin Peaks.

Hur går det förresten med din hälsa? Jag såg på instagram att du fortsätter blöda näsblod 🙁

Har haft problem med mycket näsblod i perioder genom livet, men nu har jag blött orimligt ofta. Osäker på om det är stressrelaterat eller om jag bara har ett jättekänsligt blodkärl som behöver brännas… Tack för omtanken <3

Lämna ett svar