Sommartankarna

För några veckor sedan hörde jag mig själv tänka igen. Alltså på sånt som inte är vad ska vi laga för mat, vad händer på nästa möte, vem kommer på besök i helgen osv. En tanke som inte behövde resultera i något. Det var nästan omtumlande. Jaså, är jag fortfarande där? Och jag undrar vad jag gjort mot mig själv för att känna så.

Semestern kom, äntligen, och den började skava direkt såklart. Stressen över att hinna vila, hur motsägelsefullt är inte det? Och stressen över att ha det så jävla härligt. Maxa. Som att min enda tid är just nu, de här tre veckorna är min tid att leva. Jag brukade aldrig känna så innan och jag tycker inte om att jag gör det nu.

Huvudvärken har varit obotlig i dag, varken tablett, vätskeersättning, frisk luft eller vila kunde hjälpa. Ny chans i morgon. Semesterlunken börjar så smått infinna sig trots allt. Fina gäster har avlöst varandra i dörren men jag har också hunnit sova fler timmar i rad än på flera år och vaknat till Måns skrammel i köket, doften av nystekta pannkakor. Försöker påminna mig själv om att vara just här just nu. Försöker fortsätta höra mig själv tänka igen.

PS: I helgen var vi på kalas och blev spontanfotograferade, Måns och jag. Vi är kanske det gulligaste jag sett?

8 kommentarer

Lägg till din →

Vilka fina bilder! Kan också helt känna igen mig i det där att både hinna vila och hinna göra saker, det är en klurig balansgång det där. <3

sv: då tkr jag verkligen att du ska se den, gillar du sannings baserade serier e detta verkligen något för dig hihi 😀

Nu har ju jag pluggat och extrajobbat (litegrann) under det gångna året, och att studera är ju en väldigt priviligierad tillvaro på många sätt. Men jag kan ändå känna igen mig i det du beskriver. Sommaren är underbar, men också så förrädisk i sitt sätt att få en att känna att man borde göra mer, orka mer, och ha mer kul. Samtidigt vill man ju bara få ligga i sängen och dra sig och inte tänka på något alls.

Jag tycker att Gabriella Skog skrev en så himla nyttig och tänkvärd lista, om semesterångest, här: https://gabriellaskog.baaam.se/listor/7-saker-som-botat-min-semesterangest/. Nu har du inte bett om tips eller tricks, men jag lämnar länken här så kan du läsa den om lusten och orken finns. <3

Det gläder mig att du åter finner de där undangömda tankarna. Tid för reflektion är viktigt, det lägger grunden för förändring. Hoppas att du funnit den där vilan – utan stress att få tid för just den.

Så otroligt fina bilder på er två! Ni är ett fint par som tycks ta väl hand om varandra. <3

(Sent) Svar: Tack, vad kul att du gillade de utskrivna bilderna från juni månad.

Kram

Lämna ett svar