Stora pojkvänslistan

Antalet gånger jag läst Sandra Beijers inlägg Stora pojkvänslistan är… inte friskt. Gud vad jag drömt om dagen då jag kan svara på den här listan utan att vara rädd.

Okej, nu ska ni få lära känna min bästa person Måns!

Hur länge har ni varit ihop?

1 år och 11 månader. Känns mer som 5 år?

Hur träffades ni?

Vi matchade på Tinder. Jag hade just laddat ner appen igen och planerade in tre dejter på en helg. Tror jag tänkte att om jag dejtar fler blir varje person mindre viktig och jag var egentligen mest ute efter att spendera tid med någon annan än mig själv när min stad nästan helt hade tömts på vänner.

I Måns profil stod det att han jobbar som Campaign Manager och på många bilder såg han väldigt spexig ut så jag kände lite grann att ”ugh en mediasnubbe som tror han är rolig, nej tack” men gav det ändå en chans för han var ju ganska snygg.

Han föreslog en promenad men jag sa herregud det är december, han föreslog kaffe på valfritt fik men jag sa snälla vi bor i Jönköping – allt är stängt på söndagar. Så det slutade med att han köpte med sig fika och kom hem till mig. Sen satt vi och pratade om ditten och datten (typ allt faktiskt) i sju och en halv timme innan det var natt och vi kom på att vi skulle upp och jobba dagen efter.

Minns att jag en bit in i dejten tänkte att jag har honom lindad runt lillfingret, han gillar mig, vill jag så får jag träffa honom igen. Sen gick det bara några minuter innan jag drabbades av en mindre panik. Jag vill verkligen träffa honom igen, tänk om han inte vill träffa mig? Dags att lägga på charmen, kvinna. Nu får du fan lägga manken till liksom. Tur att det funkade.

Det blev alltså inget av de där andra inplanerade dejterna.

Vem var mest på?

Måns. Innan han gick den där första dejten frågade han om vi skulle ses redan nästa dag. Nej, sa jag direkt, i helgen kanske.

Sen smsade jag visserligen bara några dagar senare och ba… Ska vi ses snart?

Skedde några komplikationer?

Alltså nä. Det har typ inte funnits en enda komplikation på nästan två år. Vi kanske borde bråka mer.

Kan man få se något tidigt sms eller så?

Javisst. Typ det här, när jag hade visat en bild på Måns för mina kollegor och det var… en jättemärklig snap? :-))

Hur skedde dejtandet?

Vi sågs hos varandra och lagade mat och tittade på Vår tid är nu och pratade.

Under julledigheten fick vi en naturlig paus och jag skrev såhär till mina vänner: ”Minns inte hur mycket jag berättat om Måns? Trodde i början att jag skulle friendzona honom pga vi skrattar så mycket ihop. Men sen visade han sig vara Sveriges mysigaste person. Så bekräftande och gosig och ba mhhh. Så nu tänker jag på honom oavbrutet och vi skriver varje dag. Ska ses så fort jag är tillbaka i Jönköping.”

Jag hade som plan att inte tänka så mycket på vårt dejtande under julen, men det gick ju asdåligt. Jag höll på att gå av om jag inte fick prata med honom varje dag. När jag kom tillbaka till Jönköping sågs vi direkt och sedan dess har vi inte slutat hänga.

Exklusivt material kommer nu: De första bilderna som togs på oss två ihop, en av de där första dagarna efter julledigheten.

Hur blev ni ihop?

Måns presenterade mig för sin familj inte ens en månad efter att vi träffades första gången. Det satte väl lite standarden. Ihop blev vi väl bara. Men jag vet att jag liksom stämde av två-tre månader in och ba ”Hallå är vi liksom… ett par?” varpå Måns tyckte att det var självklart och inte något vi behövde *stämma av*, men liksom, hur ska jag veta om jag ska benämna någon som min pojkvän om han inte OK:at det? Ja så då klubbade vi ändå det. Skönt tycker jag som gillar klarspråk.

Vem sa jag älskar dig först och hur skedde det?

Jag. Vi hade gått runt och sagt ”jag tycker verkligen JÄTTEMYCKET om dig” flera gånger om dagen till varandra. Och så en dag så hade det väl bara mognat. Jag älskade ju honom. Men jävlar vad svårt det är att säga till någon första gången. Tunghäfta! Tack och lov vände han sig mot mig med det största leendet och ett ”jag älskar dig!”.

Bor ni ihop?

Javisst! Tror vi hade känt varandra i max tre månader när Måns började bo hos mig på heltid. Han hade visserligen kvar sin egen lägenhet i ett antal månader till innan vi flyttade in i en ny gemensam lägenhet. Vi har faktiskt redan bott på tre olika ställen ihop.

Vilka är hens bästa sidor?

Han är så snäll och mjuk och analyserande och smart. Han är modig som kastar sig ut när han vill framåt – flyttar, säger upp sig, byter land, startar eget eller vad som nu krävs. Han är också väldigt ärlig och ser alltid personer, bekräftar dem.

Han köper blommor och gör i ordning kaffe när jag varit borta några dagar för att han vet att det gör mig glad. Han bäddar alltid upp min sida av sängen när vi ska sova och släcker alla lampor för att jag inte vågar gå rundan själv.

Och så är han rolig! Jag glömmer alltid den biten, men han är så jävla rapp liksom. Jag skrattar jättemycket med honom.

Framför allt gör han mig trygg och lycklig och får mig att känna mig som en toppenperson.

Och sämsta?

Han pratar med en otrolig ljudvolym, gör det mesta väldigt långsamt och snarkar ibland.

Vad bråkar ni om?

Att Måns är för snäll och att jag är för orimlig. :-))

Vad gör ni när ingen annan ser?

Sover, pratar, ligger, lagar mat, kollar tv.

Vad ger ni för komplimanger?

Jag till honom: Du har så fint armhår, du luktar gott, du är så duktig, vad fin du är på huvudet, dina armar!!, du är så snäll.

Han till mig: Du är bäst, du är så gullig, du är rolig, du gör mitt liv underbart.

Nej okej gud va lökigt det blev nu, jag slutar här.

Vilken är din favoritbild på er?

8 kommentarer

Lägg till din →

Det här var ju en helt maaaaakaaaaalöööööös lista! Jag älskar den, och er som par, nä ba dör. Dör. Är så sugen på att göra en om Erik nu, för jag minns så mycket och det är en så rar historia vi har, vi har varit ihop i 13 år. Och jag säger ofta att han har så fina ögonfransar, på tal om din komplimang om armhår. Nej det är så fint 🙂

Lämna ett svar