En ledig helg i harmoni

Jag har haft en helt ledig helg och det är det bästa som hänt på länge. Det blir svårare och svårare för mig att förstå varför vi alltid fyller våra helger till bredden när allt vi egentligen vill är att vara ifred och göra ingenting. Faktum är att vi försökte prioritera pauserna inför den här hösten. Varannan helg skulle vara ledig och bara vår. Men så droppar förslagen in och det är så svårt att säga nej. Mina nu största mål i livet: Bli benhård i min prioritering av mig själv och prioritera min egentid så högt att jag äntligen får känna mig uttråkad igen. Tror uttråkning är guld för kreativiteten.

Ett resultat av den lediga hemmahelgen är nämligen att jag plötsligt känner mig pepp och kreativ. Det finns så mycket jag vill göra. Skriva, läsa, skapa. Dona! Allt jag vill är att få ordning i mitt hem. Måla klart de där himla väggarna.

Jag har förresten målat de där himla väggarna i helgen. Mitt hemmakontor som ska gå från den tidigare ägarens mörkblått till mitt ljusgrönt och därför behöver grundas med vitt. Det är så svårt att måla! Omöjligt att få färgen jämn. Bugar mentalt för yrkesgruppen målare, vilka proffs.

Förutom att måla väggar har jag lyssnat på nästan hela månadens ljudbok, gått promenader i ösregn, fyllt och tömt otaliga maskiner tvätt, tittat på Idol och Så mycket bättre, ätit sedvanlig lördagsfrukost med nybakat bröd och Melodikrysset, druckit jättemycket kaffe, försökt rädda mina döende växter, bakat banankaka (snittar en i veckan för vi äter aldrig upp bananerna vi köper)… varit glad!

Nu väntar tre fullspäckade helger så det dröjer väl en månad innan jag känner mig harmonisk igen… 🙂 Helt klart ett förbättringsområde till nästa år.

Vad har du pysslat med i helgen?

5 kommentarer

Lägg till din →

mmm boka in sig på massa saker pga kul fastän man vet att man behöver lite egentid. guilty. gör det jääämt. låt oss bli bättre 2022. lycka till med målningen!! hoppas vi får se slutresultatet sen

Jättemysigt att få ta del av det här inlägget, det är så varmt på nå vis. Harmonisk, va! Så härligt!

svar: Tack, jag tar ju jättegärna emot recept även om det inte skulle bli en vecka i rad! Ju mer vego desto bättre tänker jag.

Lämna ett svar