Bucket list för resten av 2021

Jo nu råkar det ju vara november. Kanske är det både sent påkommet och lite att ta sig vatten över huvudet att skriva en lång lista över grejer jag vill hinna med innan årets slut. Men ändå! Jag testar och så får jag återkomma i början av nästa år med hur mycket som egentligen blev av.

Börja lära mig ett nytt språk

Det här är lite av en fuling för jag har redan börjat för någon vecka sedan. Fick bara ett infall och laddade ner Duolingo. Jag valde franska och nu kan jag säga katt, häst, man och flicka men är redan tokig på att ett språk kan ha så många bokstäver som inte uttalas. Allt är bara stönande ljud.

Gå på höstmarknad på Astrid Lindgrens värld

Höstmarknad på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby är det absolut mysigaste jag vet. Jag är där inte varje år, men nästan. Äter raggmunk, värmer händerna över eldar, provsmakar bröd, honung, godis vid olika marknadsstånd och klättrar i Mattisborgen.

Baka lussebullar och något annat juligt

Camilla Hamids senaste bakbok har gjort mig tokig. Jag bakar hela tiden. Förra året bakade jag saffransbullar med vaniljkräm á la Zeinas kitchen. I år ska jag testa Camillas recept.

Måla klart mitt kontor

När vi flyttade in i vårt radhus i somras var ett rum, det som skulle bli mitt kontor, mörkblått. Och så ville jag ju inte ha det. Sen har det tagit oss fyra månader att grundmåla väggarna en omgång. Vi behöver ett lager grundfärg till innan vi går på med min valda färg. Och det är verkligen dags nu.

Ha spelkväll med Måns

Är så sugen på att spela spel! Och umgås med Måns! Tänk en helkväll med brädspelsturnering – Alfapet, schack och kalaha.

Bjuda in tjejerna på helghäng

Också fusk eftersom de redan är inbjudna. Om några helger ska jag visa mitt nya hem för mina vänner. Promenixa i skogen, dricka bubbel och prata hål i huvudet på varandra.

Fira advent i Stockholm med familjen

Första advent firar jag alltid i Stockholm med min mamma och mina systrar. Vi spelar julklappsspel, äter enorma frukostar, går på julmarknad och dricker vin.

Göra i ordning ”allt i allo”-lådan

Har vi inte alla en sån där låda någonstans i hemmet där vi bara… drämmer ner allt. Gärna viktiga saker, typ nycklar, presentkort och fakturor, och så ligger allt där i ett enda virrvarr och man hittar ingenting. Jo. Och jag vill ha ordning i den där himla lådan.

Gå på julmarknad i Wien

Jag har aldrig upplevt Wien i vinterskrud, och det känns som att det börjar bli dags för det. Fatta julmarknad! Min kusin bor i Wien och det vore så mysigt att hälsa på. Bör ta tag i att boka resa snarast.

Skriva mål för 2022

Jag! Är! Så! Taggad! På! Att! Sätta! Mål!

Jag kom på häromdagen att 2022 ska bli mitt egoår och jag är så enormt peppad på detta att jag nästan smäller av.

Vad vill du hinna med innan årets slut?

9 kommentarer

Lägg till din →

Så härlig bucket list!! Vill också gå på höstmarknad på Astrid Lindgrens värld, aldrig varit på den men älskar Astrid :’)

Vill också få inspiration till att baka!! Hur gör du?? Har liksom ingen anledning att baka förutom att det är kul? Är rädd att allt ska kastas.

Jätteroligt med lista förresten! Inspiration för oss andra i novemberdiset<3

Nä men!! Smäller av vilka mysiga planer och önskningar. Har aldrig förstått att Astrid Lindgrens värld kan vara något för vuxna (har aldrig varit där ens) men blev sugen nu! Det låter mycket som jul på Liseberg, vilket är nummer ett på min bucket list inför i vinter <3

hallå, hur bra lista som helst ju! Jag har ett tidsinställt inlägg till på fredag som kommer lista några av mina mål, för det är ju så himla kul att skriva mål som är kul att nå. Mitt avslut på 2021 kommer handla mycket om att skapa rum för ork att göra saker jag brukat tycka om, som exempelvis att sticka, läsa, sjunga och testa nya recept. Jag vill liksom börja bli lite mer i balans inför det nya året.

FÖR 2022 KOMMER BLI MITT EGOÅR! Alltså, helt oberoende av att ha läst ditt inlägg känns det som att vi har lite lika känslor kring visserligen ganska olika liv, och jag är så brutalpeppad på att rätta till och vara nöjd.

svar: Men jaaaa! Och du som är i bakartagen, jag kan varmt rekommendera bullar med blåbärssylt. Det var så smarrigt. Och tack, tack, tack för komplimangen om min nya blogg 🙂

mysig lista!! och toppen ju att göra bucket list i november. då kanske det blir mer konkret till och med? vill också baka och gå på astrid lindgrens värld. kram!!!

Så mycket fint du vill få gjort innan året är slut! Och vad härligt att du känner inspiration och målmedvetenhet inför det nya året. Fler inlägg likt detta läser jag gärna!

Svar: Tack för din kommentar. Din oktober bjöd kanske på annat fint än höstpromenader. Hoppas att du kan njuta av november.

Kram

Lämna ett svar