Om mjöldagg, prioriteringar och annat som är svårt

Mina växter dör. De har fått mjöldagg, en slags svamp. Pillerfikusen har smittat citronfikusen och jag kommer behöva slänga båda. Jag vill dra ut på det till det sista, de passar så fint bredvid varandra i vårt stora fönster, men jag är livrädd att de ska smitta min monstera också så de kommer snart behöva möta soptunnans mörka botten. Hur kan det vara så svårt att sköta växter? Har en sedan länge död växt utanför ytterdörren också, och en tomatplanta på altanen som, jo, torkade ut i augusti kanske.

Jag borde jobba mer på kontoret enbart av anledningen att jag sitter civiliserat där. Hemma slår jag knut på mina egna ben i stolen, vilket resulterar i att någon muskel i rumpan alltid stramar och gör ont.

Måns och jag börjar, åtminstone på ett idéplan, bli bättre på att prioritera vår tid. Vilket i princip innebär att säga nej till saker. Vi vill göra allt, för alla och med alla, hela tiden. Men vi blir ju toktrötta det. Och hinner aldrig det vi själva vill. Det är så dumt. Och så sitter man här och tycker lite synd om sig själv för att man ”aldrig hinner” måla klart nån jävla vägg eller läsa en bok. Herregud gör det bara. Det jag vill göra ska göras först. Hur kan det vara så svårt?

Jag orkar inte laga mat i kväll. Frågade Måns om vi kan äta fryspizza och han var inte sen med att säga ja. Fryspizza med mozzarella och pesto är vår största guilty pleasure (minus guilty). Har alltid två i frysen. Vi hade lunchbesök i dag förresten och det var så jävla mysigt även om jag bara hann vara med en halvtimme för jag skulle in i ett möte. Vardagshäng! Vad härligt det är.

Nu ska jag värma de där fryspizzorna och sen ska vi äta dem samtidigt som vi läser partiprogram. Vi kom på att vi behöver uppdatera oss inför valet nästa år. Det finns en risk att vi tittar på ytterligare ett avsnitt av Hjälp vi har köpt en bondgård istället (hur kan Kalle och Brita finnas? vill bli dem), det är ju enklare och man måste vara snäll mot sig själv när halsen svider.

Vad gör ni då? Vad tänker ni på?

5 kommentarer

Lägg till din →

Ni förtjänar att fylla tiden ni har med sånt’ som är gött! Fattar såklart att det är gött att haka på andras planer och att många av de planerna år roliga, men jag kan ibland få känslan att ”oops, nu hann och orkade jag inte med mina egna” och kan tänka mig att ni känner liknande. Men jag har blivit asbra på att ändra mig, nästan så att jag blivit tråkig. Men det gör inget, tråkigt är ganska kul i perioder.

svar: Ja åh, tack Ellen. Hujedamig. Vet du, jag har ägnat morgonen åt att titta lite på Emil i Lönneberga 🙂

Vad tråkigt att dina växter dör och att den ena smittade den andra. Hoppas att nästa växt som du kommer att köpa in inte kommer att få mjöldagg!

Lämna ett svar