Midsommar och annat från junis andra halva

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lindex.

Hallå kamrater! Vad… varmt det är. Vi fick våra markiser monterade i torsdags men har varit borta hela helgen och liksom inte känt in dem än. Förhoppningsvis kan de bota bort lite värme framöver. Jobbdagen i dag resulterade nämligen i en kokt hjärna. Snälla kom regn.

Jag fattar inte hur juni snart är sluts trots att jag inte ens märkt att maj börjat. Kanske kanske betyder det att det också kommer gå fort tills det är dags att träffa bebis. Vi lyssnade på hans hjärtljud för någon vecka sedan och man känner ju kom ut fast han helst inte ska komma ut än.

En helg nyligen var pappa på besök. Vi gjorde ärenden på stan, fixade det sista med garderoben i hallen och åt prinsessbakelser som sig bör då och då. Pappa hade med sig jordgubbar och sparris från en gårdsbutik nära där jag växt upp och ätbara ting är ju den finaste presenten man kan få. Jag är dessutom för snål för att köpa jordgubbar själv. He.

Klänning från Lindex (affiliatelänk).

Några korta ögonblick passerade med kompisbesök, simning i inomhusbassäng och sommarfest på jobbet. Och så plötsligt var det midsommar! Vi spenderade midsommaraftonen på det numera (även för mig) traditionsenliga sättet – hos Måns morföräldrar. Vi klädde en midsommarstång, åt lunch (varmrökt lax ÄR det finaste vi har försök inte säga något annat), gick kort promenad tills vi stötte på en orm, fikade, gjorde quiz och hade lotteri, spelade kubb (tjejerna vann i år igen!) och grillade.

Måns mormor hade laddat upp med färgglada hattar som användes flitigt både under dagen för att inte svimma i värmen och på kvällen för att se kubbplanen i motljuset.

Resten av helgen spenderade vi i Västervik hos Måns pappa. Lyssnade på sommarprat och fikade, pratade om att leva hälsosamt för att nästa sekund käka varsin pizza och inse att vi knappt rört oss en meter på hela dagen.

På söndagen träffade vi Måns kompisar på en evighetslång minigolfrunda (jag kom tvåa igen!!) med efterföljande korvgrillning.

Åh ljuva sommarlunk. Nu räknar jag ner dagarna den sista jobbveckan innan semestern. Eller tja, sen jobbar jag lite igen innan jag får långledigt. Men ändå! Snart smygsemester. Jisses så välbehövligt.

7 kommentarer

Lägg till din →

Varmrökt lax är en favorit här också, liksom kubb! Men minigolf minns jag att jag var en riktigt riktigt riktigt dålig spelare av, men det är många år sedan nu.

Det verkar vara en fin och varm midsommar för er, hoppas att ni fortsätter att må i den härliga värmen. Jag vill att varje dag ska vara minst dubbelt så lång som vanligt!

Så fina bilder 🙂
Kul att de snart är tid att träffa bebis och hjärtljud är något av det vackraste man kan få höra <3

Lämna ett svar