Julafton med snö, sol och näsblod

Julaftons morgon startade med grötfrukost framför det sista avsnittet av julkalendern. Utanför fönstret: snö. Det var verkligen den finaste julklappen vi kollektivt kunde få – en vit och solig jul.

Efter frukost tog vi oss ut på en promenad. Gormade ”det är så vackert” halva promenaden.

Bad Måns ta en bild på mig i det fina ljuset. Han tog jättemånga. Börjar lära sig.

På tal om att börja lära sig har jag blivit ganska bra på att klä mig efter väder. Missade dock den lilla detaljen underställ och kom tillbaka med närmast köldskadade lår. Nåväl, en varm dusch löser det mesta.

Som vi var taggade på jullunchen sen! Åt rödbetspaj, grönkålssallad, italienska vegobullar, potatisgratäng, rödbetssallad och ägghalvor med grädde, majonnäs och tångkaviar. Slurp!

Efter maten låg vi på soffan och tittade på Kalle och öppnade julklappar innan vi packade den stora kassen med klappar och begav oss till Måns syster. Där väntade mer julklappsutdelning, och när det bara var Måns, jag, Lisa och Martin kvar spelade vi spel. Åtminstone till dess att jag började störtblöda näsblod och så småningom åkte hem med ett halvt kilo papper i näsan.

En mysig julafton. Det var verkligen toppen att fira själv med Måns större delen av dagen. Lugn och ro liksom. Ah…

7 kommentarer

Lägg till din →

Vet du, allt ser så himla fint ut. Som en riktig pangjul, utan själva pangandet! Jag hade också en sådan, en pangjul som var så lågmäld och lagom och vilsam. Jag har aldrig varit med om någon mer odramatsik julafton i vår familj och jag är väldigt tacksam.

Åhååå, angående drömmarna: Jag kom på massor! Självklart ska jag fortfarande laga min mage och jobba med mitt paniksyndrom. Men jag kom på allt det här:

Jag ska skriva en bok (roman, diktbok?), jobba endast 70 % på jobbet, gå massa massa KBT om det behövs för att få livet tillbaka, kanske ha utställning av något slag, mer redaktionellt innehåll och betalda samarbeten i bloggen, bli värsta kreativ renlevnadsmänniska. 2022 = som en hippie utan hasch! Vad tror!?

Haha, jag älskar detta! Verkar som att vi har väldigt lika ambitioner för 2022. 🙂

En så mysig julafton ni hade! Bilderna är ju så mysiga att se och den på dig gör mig extra glad att titta på – du är så fin!
Kram

Lämna ett svar