En ljuvlig påskhelg och fyra Youtubetips

I torsdags började ä n t l i g e n påskhelgen. Långledigt! Allt man vill ha! Måns kom hem från jobbet med burgare, rosor och påskägg till mig. Nej men hallå. Trodde man var för stor för sånt vid 25 men det är man såklart inte. Blev meget glad.

Är det inte sjukt hur mycket härligare man blir när man är ledig? Jag vill pyssla, mysa, göra fint, umgås med människor, prata om saker jag annars glömmer och tänka tankar jag aldrig annars har plats för. Blir världens visionär. Det får mig att inse hur kreativitetsdödande hamsterhjulsvardagen och stressen är, och den tanken har lämnat mig sur och tvär sedan påskhelgen tog slut. Hur hittar man balans? Hur kommer man ihåg att följa sina drömmar när man inte har någon energi kvar att komma ihåg dem?

Måns och jag pratade om alla de där drömmarna över frukostbordet, på soffan, i bilen. Drack kaffe och åt vattenmelon. Sa att såhär skulle man ha det jämt.

På lördagen fyllde Måns syster år och vi firade henne med smörgåstårta i iskall vind. Diverse familjemedlemmar tittade på mig iklädd klänning och strumpbyxor, suckade lite över att flickebarnet som är jag inte kan klä mig efter väder och erbjöd mig fler plagg. Blev en så himla fräsig färgbomb.

På söndagen åkte vi hem till min familj. Åt påsklunch, promenerade med hund och katt i skogen (katten fattar inte att han är en fri katt som får gå vart han vill när han vill), åt påsktårta och tittade på gamla fotografier. På kvällen åkte vi till min syster och lekte med barnen, pratade hus och åt varma mackor. Blir så glad varje gång jag påminns om hur mysig min familj är, och lite ledsen i samma stund eftersom jag träffar dem så sällan. Hur övertalar man fyra hushåll att byta från lilla byn till medelstora stan?

I måndags, på bonusdagen av ledighet, lagade vi påskmiddag hos Måns syster. Innan den här helgen kunde jag inte komma ihåg vad påskmat är eller om jag ens vill äta det, men här stektes lax- och köttbullar (jag stekte färdiga vegobullar jaja), gravades morot och rördes ihop rödbetssallad. Vilket mys!

Nu då? Låg motivation, längtan efter allt som ligger framför, besvikelse över ickebudandet på hus. Men vad fint det var att tänka tillbaka på påskhelgen en stund.

Förresten förbrukar jag såå mycket Youtube nu för tiden. Några favoritkanaler:

  • Thoraya Maronesy som ställer stora frågor till främlingar på stan. Blir berörd varje gång.
  • Gravid vecka för vecka. Säg något som är mer fascinerande än graviditeter.
  • Tänk till. Intervjuer på temat ”saker du aldrig vågat fråga om…”. Så avväpnande om svåra frågor. Målgruppen är väl ish ungdomar, men är det ändå inte en lite tidigare årgång som bäst behöver vidga sina vyer…?
  • Livet utan filter. Rakt in i vardagen hos en hel drös familjer, helt ofiltrerat. Beroendeframkallande.

Följer också Therese Lindgren, Sara Songbird, Felicia Bergström och Penny Parnevik flitigt. Vad ser du helst på Youtube?

13 kommentarer

Lägg till din →

Alltså det är helt mysigt som helst att vara ledig då man bara kan leva i stunden. Fast det ska man egentligen göra hela tiden men under en ledighet unnar man det ännu mera. Så härligt du har haft det. Kramis <3

Alltså älskar att följa graviditeter på youtube, särskilt förlossningar, förstår inte varför man är så fascinerad av sånt?

tänker också mkt på det där hur man håller drömmarna vid liv i vardagen så att de inte bara får utrymme på ledigheten. tror mycket på små steg som kan ge dem plats, små vanor som kan ta en dit. för mig har det kunnat handla om att lägga till lite bokläsning vid läggdags när jag drömde om att läsa mer och att ta ut övertid i ledigt istället för mer pengar för att hinna skriva på dagtid ibland. och att hoppa på en språkkurs istället för att tänka ”Någon gång skulle jag vilja plugga språk igen”. men håller med, ibland när man är ledig så undrar man ju vad vardagen gör med en!

Så himla vettiga tankar kring små steg och vanor. Ska verkligen försöka adapta detta. Tack!

Håller så med dom att man blir lite annorlunda när man är ledig! Det är svårt att hitta den där balansen! ”Tänk till” följer jag, himla bra kanal tycker jag! <3

Men så härlig påskhelg, mysiga bilder :’) Jag kollar helst på JLC på youtube haha! Absolut bästa jag vet! Annars följer jag min favorit Elle Darby från England och Tmartn som är en känd spelyoutuber från Florida dock följer jag honom för hans hundavsnitt som läggs ut två ggr i veckan haha 😉

Vilken fin sambo du har som skämmer bort med god mat, blommor och godis. 🙂
Mycket fina ljusglimtar av ord och bilder i inlägget, kul att få ta del av.

När jag kollar Youtube är det främst videos relaterade till bullet journal, ett intresse man lätt kan drunkna i – men så kul!

(Sent) Svar: Tack så mycket! Kul att du gillar innehållet i min bullet journal.

Tack för att du återkom med ditt personliga svar på vad du önskar med livet just nu.

Kram <3

Låter som en så mysig påskhelg! <3 åh ja, jag drömmer om att det kommer en tid då jag har "råd" att vara ledig med långhelger och semestrar, det är ju det man sliter för nu, att någon gång ha anställda de dagar jag inte är på plats. 😉

Lämna ett svar