Yrsas och Floras sötpotatisgryta med kokosris

Det här receptet har jag tänkt testa sedan det dök upp på Floras blogg för drygt ett år sedan. Tycker ofta det känns meckigt med många ingredienser och lång tillagningstid, men igår hade jag inget bättre för mig och slog till.
I grytan finns sötpotatis, aubergine, lök, tomat, kokosmjölk, röda linser, jordnötssmör, röd currypasta, lime, ingefära, vin och koriander. Bland annat. Till detta serveras kokosris vilket också är en spännande grej att testa. Receptet hittar ni här.
Jag blev inte så golvad av den här rätten som jag hade förväntat mig, men det kan bero på att jag råkade ha i lite för mycket passerade tomater och att det dränkte de andra smakerna lite. Liksom, vart tog jordnötssmöret vägen? Älskar jordnötssmör. För övrigt skulle jag säga att det blir långt över fyra portioner (som receptet säger) och att ni definitivt ska testa denna veganska gryta!

24 kommentarer

Lägg till din →

Kul att testa nya recept, men jag är som du och blir väldigt tveksam när det är mycket ingredienser / tar mycket tid. SV: Jaa de var sååå goda vill jag lova 😉 Hoppas du har en fin kväll vännen

Lämna ett svar