Hur och varför jag blev vegetarian

Till vänster: Morotsbiffar, gröna linser, babyspenat, avokado, paprika och oliver. YASSSS.
 
I slutet av juli blev jag vegetarian. Jag hade funderat på en grönare kosthållning i flera år egentligen, så det var väl ingen jätteöverraskning att jag tog beslutet. Kan tillägga att jag är lakto-ovo-vegetarian, det vill säga att jag äter ägg och mjölkprodukter. Än så länge. Jag byter successivt ut även det mot, i mitt tycke, bättre alternativ. Men det är en annan historia.
 
Så varför valde jag att bli vegetarian? Typ av samma anledning som jag tvättar håret med balsam och använder hormonfritt preventivmedel. Jag tror inte på en massa konstiga tillsatser och onaturliga ämnen. Jag vill vara så snäll mot kroppen som möjligt och tror (vet) att vegetarisk kost är mer hälsosam än den som innehåller kött. Alltså handlar det främst om egoistiska skäl, men självklart väger det in att kött- och mejeriindustrin är en sådan sjuk miljöbov och att djurhållningen är helt vidrig. Och varför ska jag då äta kött när det finns så otroligt många andra alternativ?
 
Någon undrade om övergången från köttis till vego. Det var superenkelt. Jag valde annat pålägg än skinka på mackan och åt grönsaksbiffar, lins- och böngrytor och diverse köttsubstitut. Oroar man sig för vad man kan äta som vegetarian har man bara dålig fantasi. Och det är okej. Internet är nämligen, som vi alla vet, fantastiskt och jag har hittat så många spännande recept (och människor) genom exempelvis Facebook-grupper för vegetarianer och veganer. Vegetarisk mat är både är rolig, varierad och färgglad. Om jag saknar kött? Nix. Kan säga ”Åh vad gott!” om vissa rätter för att jag vet att det smakar bra, men jag vill inte äta det.
 
Har ni frågor så shoot. Kanske borde ha en vegetarisk frågestund?

11 kommentarer

Lägg till din →

Kul att läsa om varför. Själv så skulle jag aldrig kunna bli det, hehe! 🙂

Sv; jaså, haha då kan jag inte säga att du måste ge tips hehe 😉

Jag övergår mer och mer till vegetariskt jag också. Jag tycker nämligen att det är egoistiskt mot framtiden om vi fortsätter äta kött och framförallt slänga i den mängd vi gör i världen. Jag avskyr när folk slänger kött och brukar tänka att ett liv gått förlorat utan anledning för att någon ska slänga den. Tar man kött äter man upp tycker jag.

Såg att du inte använder hormonella p-medel. Det gör inte jag heller, har inte använt något sånt på 11 år. Testade mini-piller i en vecka efter sonen var född men slutade direkt. Jag litar på min kropp och kan min cykel. Använder även menskopp sedan 10 år tillbaka. Skulle aldrig börja med bindor och tamponger igen. Allt skit som finns i dem och sophögarna dem bildar.
Höll även på med balsammetoden i 1,5 år men sedan började jag tappa hår. Testade olika metoder som WO och annat men gick till sist över till SLSfritt schampo och ekologiskt och nu mår håret bra igen. Det var verkligen så tråkigt när man varit hållit på så länge med BM men tror helt enkelt inte att mitt hår gilla den saken.

Så bra av dig! Jag ska också försöka gå över mer och mer, men lite i taget då jag älskar kött. Men snällare alternativ- absolut! =)

Åh vad intressant!
Vill gärna höra mer, har funderat på det också till och från.
Vi får se om jag tar steget, för tycker verkligen inte om kött och mejeriindustrin.

Lämna ett svar