Två månader i snabbrepris

Att hitta och prioritera tid framför datorn samtidigt som man har dygnet runt-jour med sin bebis är… Svårt. Två månader passerade i ett ögonblick och min sinnesstämning har förändrats i takt med säsongerna – från mörk och kall till, tja, ljusare.

Jag har tappat räkningen på antalet gånger jag suckat ”Jag vill blogga…”. Nästan lika svårt är det att räkna antalet gånger jag startat datorn, klickat på Nytt inlägg men avbrutits av ett blöjbyte, en amning, en matlagning. Men nu! Nu gör jag ett nytt försök.

Några grejer från de senaste två månaderna:

Vi har haft besök av min pappa ett par gånger. Ätit soppa och färska frallor och prinsesstårta som nästan alltid när vi umgås med honom. Toppenhäng, som du förstår.

Jag har läst prasselböcker med min son. Han fattar inte riktigt grejen.

Jag har längtat efter eftermiddagsfikat så fort jag ätit upp lunchen. Jag har en helt otrolig aptit när jag ammar och vet ärligt talat inte hur jag ska undvika att detta inlägg enbart blir en uppradning av vad jag ätit? Mat är allt jag tänker på.

Måns och jag har varit i väg och firat en 30-årsdag. Nästan gråtit en tår för att vi serverades kaffe och prinsesstårta och kaffe och prinsesstårta är det absolut finaste Måns och jag vet. Samma helg bjöd också på häng hos svärfar samt hos Måns morföräldrar. Det var mysigt.

På vägen hemåt stannade vi i Mariannelund och sprang in på ett kafé. Delade en kaffe, det var strax innan stängning och fanns bara till en kopp kvar, och åt varsin kaka. Kakan hette något som låter äckligt, sa Måns. Tydligen var det en mollusk. Har du hört något så knäppt? Mollusker är ju en slags hudåkomma som jag hade som barn. Nåväl, det var en väldigt god kaka. Ät en sådan om du ser en.

Vi har haft besök av Julia och Albin med tillhörande bebis. Vi firade Julias födelsedag och pratade om livsplanerna, bland annat. Älskar att hänga med dem!

Jag har också tittat på skidskytte-VM och längd-VM (måste vara föräldraledig alla kommande skid-VM, okej?), bakat bröd (Rofans vardagsbröd, till exempel, tips!) och hälsat på kollegorna på kontoret. En dag på sportlovet kom Angelica på besök med semlor i famnen och guldkant till vår vardag.

Förra helgen second hand-shoppade vi en otrolig gul fåtölj till Måns kontor, tog en barnvagnspromenad till mataffären för att köpa blöjor och svängde förbi konditoriet för att ta med en latte på vägen hem. De små sakerna! Ljuvliga!

Också: Har haft besök av min mamma, umgåtts med bästa Ida, ändrat om alla livsplaner, fikat med Måns familj, planerat Levis namngivning, följt Love Island slaviskt och målat Måns kontor. Bland annat.

Nähe, då får vi se hur länge det dröjer innan nästa uppdatering. Hoppas kanske att nästa inlägg dyker upp något snarare än i maj… Puss!

8 kommentarer

Lägg till din →

Som jag älskar att läsa din uppdateringar! Tack för att du delar med dig av allt mys ni har hemma med bebis. Spännande med ändrade livsplaner.
Ta hand om dig.
Kram

Vad glad jag blir! <3 Lyckas inte kommentera på din blogg, kommer till en 404-sida oavsett vilket inlägg jag försöker med.

<3
Tack för att du låter mig veta det. Hoppas att du lyckas komma in på min blogg när du nu gör ett nytt försök.
Kram

Det händer verkligen saker hela tiden när barnen är så små och tiden räcker inte till allt. Vilka härliga månader ni annars har haft sen sist. Kramis <3

Kul att läsa din uppdatering! 😀 Verkar som om ni har haft riktigt fina stunder!

Verkligen ett konstigt namn på kakan – mollusk. Tror också jag hade sån hudåkomma nån gång när jag var liten.

Lämna ett svar