Om att släppa sargen, kanske

Jag har klippt av mig håret. Eller, Måns har klippt av mitt hår med kökssaxen. Gör det bara, tyckte jag. Sedan fick en vän med frisörutbildning lov att klippa till det för att håret inte skulle vara tre centimeter längre på ena sidan än den andra. Axellångt. Axelkort. Jag ser ut som en morsa. För några år sedan hade det nog gjort mig obekväm, nu känns det fräscht.

Väderappen visar 23 grader och strålande sol hela veckan. Det är verkligen sommar nu. Jag försöker berätta det för mig själv för jag har så svårt att förstå. Det är likadant varje år. Jag märker kanske mot slutet av juli att nu pågår den där sommaren vi pratat om så länge. Och så är sommaren nästan slut. Är jag ens i den alls? Jag måste gå in i sommaren. Hela den långa lediga sommaren som jag har i år. Komma ihåg att nu, precis nu, är tiden för glass på altanen, färgstarka naglar, bad i Vättern och i de bruna sjöarna runt mina hemtrakter. Nu är tiden för tunna plagg, bara ben, pastasallader, bokläsning i skuggan. Nu. Inte längre fram.

Nu, inte längre fram, behöver jag applicera på många delar av livet. Jag skriver listor över precis allt – hur vi ska inreda timmerstugan hos min pappa, vilka saker jag inte använder längre och kan sälja, hur Måns och jag ska lägga upp vår ekonomi, vilka böcker jag ska recensera på min bookstagram, vad jag vill bli när jag blir stor, vilka texter jag drömmer om att skriva, hur vår optimala vardag ser ut och hur vi kan närma oss den.

Ja. Sådana små saker. Bland mycket annat. Men jag har skrivit listor i tio år. Och jag älskar mina listor, men någon gång måste jag ju också börja göra.

Med mycket i livet just nu känner jag:
Hoppa bara!
Kör!
Släpp den förbannade sargen och se vad som händer.

9 kommentarer

Lägg till din →

Det är snyggt med kortklippt och jag ångrar inte alls att jag gjorde det när jag klippte av det för några år sedan, det är modernt och snyggt

Älskar att lista och tänka framåt och njuta i drömmarna, men missa sommaren skulle ge mig fullständig panik. HOPPA BARA!

<3 Tack för din uppdatering, den är efterlängtad.

Modigt av dig att klippa av håret!

Ta hand om dig och lilla familjen i värmen.
Kram

Men vad roligt att du har en instagram för böcker, det hade jag missat att du har. Jag och sambon skapade precis en sådan för oss att recensera det vi läser då det är ett gemensamt intresse för oss 🙂 Ska följa dig!

Så skönt med sommaren och härligt med ny frisyr också 🙂

Wow, så modigt! Åh axellångt/kort hår skulle jag bra gärna vilja ha nu. Speciellt som 2 barns mamma när man inte alltid har tid att fixa håret eller då barnen kladdar ner ens långa hår så att det ändå hamnar i en tofs. Men många brukar alltid säga ”vad vacker du är i långt hår!!” Så jag har inte vågat klippa av det. Men haft axellångt/kort förut och trivts bra i det! ❤️
Håller med dig. Känns knappt som om sommaren börjat, samtidigt når vi snart slutet av juni månad. Galet! 😅

Lämna ett svar