Jag har gått på sommarlov

Jag har bestämt mig för att ta sommarlov i år. Dels för att jag för första och kanske sista gången kan i och med föräldraledigheten, dels för att jag behöver en tydlig skillnad mellan sommaren och allt annat. Men vad innebär det egentligen att ha sommarlov? Jag är inte säker. Men jag har funderat en del och landat i att det i år innebär ungefär följande:

  • Lägga bort telefonen. Typ jämt.
  • Vara otillgänglig. Palla folk.
  • Läsa fysiska böcker.
  • Bada.

Jag är verkligen urled på att jag spenderar så mycket tid med min mobiltelefon i handen. Jag orkar inte ta till mig fler nyrenoverade badrum med otroligt vackert kakel, jag orkar inte notera vilken frukost min vän äter, jag orkar inte se var någon jag inte ens minns hur vi känner varandra badar i kväll. Jag orkar inte bli inspirerad mer! Jag vill bli uttråkad!

Och jag inser direkt när jag skriver det att jag nog inte kommer bli uttråkad förrän min onge flyttar hemifrån och jag kanske dessutom separerar från Måns (obs hoppas inte att detta ska hända). Livet är ju liksom fullproppat och alldeles tillräckligt och framför allt LJUVLIGT bara med dessa två i mitt liv. Och jag vill så gärna vara i vår lilla bubbla den här sommaren, för tiden går så fort.

Jag har raderat merparten av apparna i min telefon. Är trött på att vara synlig och tillgänglig. Vill bara pyssla med mitt i fred, utan att behöva reagera på alla andras. Den redan tilltufsade amningshjärnan orkar helt enkelt inte avvara mer lagringsutrymme för andra människors påhitt.

Så jag återvänder till bloggen. Min stora kärlek sedan snart 14 år tillbaka. För är det något jag längtar efter att få pyssla med så är det mina små reflektioner kring vardagen. Jag återvänder alltid hit, mer eller mindre intensivt, men ändå – jag återvänder. Här kan jag pyssla med allt jag tycker är roligt: text, bild, innehåll. Och jag kan göra det helt isolerat, WordPress berättar nämligen ingenting alls om vad en gammal sommarjobbskollega gör i sommar eller vad en avlägsen bekants storasyster dricker för iskaffe.

Vilsamt, alltså.

Så nu är det sommarlov! Glad sommar, Ellen. Nu ska du vila, läsa, skriva, vara närvarande och förhoppningsvis hinna ha lite tråkigt också. Augusti ut är det sommarlov. Varsågod. Hopp och lek!

6 kommentarer

Lägg till din →

Såå härligt! Jag ska ta efter dig med det där att vara mindre tillgänglig och ta vara på stunderna som är nu och inte sen. Tack för att du delar med dig, inspirerar och gör mig varm inombords med härliga bilder från ditt liv.
Hoppas att du och lilla familjen har haft en trevlig midsommar.
Kram

JAAAAASSS, låter som ett sommarloooov! Jag är också så glad att det är hit du återvänder. Jag följer dig på instagram, både din bokhylla och din vanliga, men jag är EGENTLIGEN mest en bloggkonsument och tycker att alla borde starta bloggar igen… njuter av att läsa och titta och få leka att jag är kompis med alla. I alla fall alla som skriver som du. Det känns som att man får vara med dig. You CAN sit with us, liksom.

Att lägga undan telefonen låter så extremt skönt och välbehövligt, jag borde verkligen ta efter dig! Eller åtminstone minska mobiltiden genom att radera Instagram och annat ett tag. Annars blir man väl zombien man hatar…

Lämna ett svar