Om rosa naglar och tidiga morgnar

Angelica och jag en februaridag för tre år sedan.
 
Jag börjar tröttna på vintern nu. Mest som igår, när jag gick fram och tillbaka över hala gator med ett illrött ansikte som resultat av minusgraderna. Till gymmet, hem. Till skolan för att skriva tenta (jo tack, var en poäng från högsta betyg så det var väl lite surt), hem. Till skolan igen för ett seminarium i marknadsrätt, hem.
 
Jag gör mitt bästa för att skynda på våren lite extra. Stryker tre lager rosa lack över varje nagel, klickar hem två blusar utan axlar. Gläds visserligen åt att ljuset varar längre för varje dag (soluppgång 7:15, solnedgång 17:15), det går ju åt rätt håll. Varje år. Tänk att det kommer en vår varje år.
 
OS har fått mig att vakna självmant runt klockan 7 varje morgon. Eller som idag, klockan halv 6. Jag går upp och äter frukost, bäddar rent sängen och lyssnar på podd innan föreläsningen. Älskar att vara uppe tidigt. Känns som att jag tjänar in tid på alla kottar som fortfarande sover. Jag kommer trivas så bra som pensionär.
 
Vardagen känns bra just nu. Jag har koll på studierna, går till gymmet när jag känner för det, håller mig borta från skit och unnar mig en hög dos ingentingtid. Ständigt rädd att något ska störa min trivsamma lunk, men som bekant varar inget för evigt. På gott och ont.

36 kommentarer

Lägg till din →

Skulle inte heller tacka nej till lite vårväder nu, tur i alla fall att det är ljusare om dagarna som du säger, i alla fall nått som går åt rätt håll haha 🙂

Skulle inte heller tacka nej till lite vårväder nu, tur i alla fall att det är ljusare om dagarna som du säger, i alla fall nått som går åt rätt håll haha 🙂

Åh känner igen mig i det där hamsterhjulet man fastnar i under vinterhalvåret med plugg/jobb – gym – och sedan hem igen. Hoppas att solen och våren kommer extra tidigt till Sverige så du och alla andra där hemma får leva lite och njuta av uteserveringar, skinnjacka och solglajjor! <3

Jag älskar också att gå upp tidigt, dock jobbar och tränar jag sent på kvällarna så det är lite svårt att gå upp i tid. Men jag kommer nog bli pensionären som tar morgonpromenader kl 6 på morgonen 🙂

Ja nu börjar även jag som älskar vintern tröttna lite. Mellan Nov-Dec vill jag ha snö och efter där vill jag det ska sluta. Nu vill jag ha vår! 🙂

Men åh tack snälla fina du ! <3
Jag är också extremt trött på vintern nu, här hemma har det snöat i några dagar IGEN och vi har alldeles för mycket snö tycker jag!

Lämna ett svar