Idag för ett, två, tre, fyra och fem år sedan

 
5 februari 2013: Jag hade sedan en tid liverapporterat från världscupen i längdskidåkning på ett twitterkonto som heter Längd LIVE. En journalist kontaktade mig för en intervju där kontot plötsligt fick en identitet. Efter det följde både skrivna och radiointervjuer. Originalartikeln med ”avslöjandet” hittar jag inte, men ni kan läsa intervjun med mig här.
 
Fem år senare liverapporterar jag fortfarande på samma konto. Är någon skidintresserad så gör ni rätt i att följa Längd LIVE såhär lagom till OS, för jag kommer guida er genom tävlingarna även denna gång.
 
 
5 februari 2014: Gick sista året på gymnasiet i Kalmar. Filmade till dokumentärfilmstävlingen Angeläget som ett skolarbete. Denna dag åt min grupp pizza med huvudpersonen i vår film. Bilden på Manja är tagen under en skolresa i Berlin några månader senare.
 
Våra mentorer sa att om minst en av våra klassers filmer blir nominerade så åker vi till Göteborg och deltar i filmfestivalen allihop. Vi fick faktiskt ett par nomineringar, min grupp var en av dem. Tycker vår film är ganska pin, men det var en rolig upplevelse. Googlade snabbt nu och insåg att Emil Jensen var konferencier på festivalen. Haha. Visste inte alls vem han var då, älskar honom nu. 
 
 
5 februari 2015: Bodde hemma och jobbade på Coop. Hävde denna dag ner 182 glasburkar på golvet. Fråga inte varför jag vet detta.
 
 
5 februari 2016: Bilden är från ett annat sammanhang, men den 5 februari hade jag påbörjat min andra termin på högskolan i Jönköping. På kvällen var det födelsedagsfest hos Mikaela och Jonas. Mikaela kastade ut en basketboll genom fönstret, Linnéa var för ärlig, Julia mådde dåligt men återuppstod. Lägenheten var full av både bekanta och nya ansikten och jag var så glad och lyssnade på Broder Daniel och fick en sticka i foten och gick hem tidigt och gnydde motvilligt när någon släppte in mina vänner i min lägga mitt i natten. Vi refererar så ofta till denna kväll för att sååå många märkliga grejer hände. Så fint minne.
 
 
5 februari 2017: Julia och jag hade flyttat till Wien för bara några dagar sedan och mötte upp ett stort gäng andra utbytesstudenter för brunch. Försökte avgöra, så som en gör i en grupp med nya människor, vilka som var på vilket sätt och vilka som kanske skulle passa mig. Försökte lägga på minnet vem som kom från Buenos Aires, Utrecht, Sankt Petersburg. Jenni och Louis frågade om vi vill följa med till stan och vi spenderade timmar med dem och jag var så glad att vi hade två nya vänner.
 
Och idag, 2018? Inga större planer. Jag bor i Jönköping igen, pluggar andra året (pga studiepaus) på Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet och är i något slags mellanläge i livet. Oklart om det kommer ske något världsomvälvande idag.

16 kommentarer

Lägg till din →

Vilket roligt inlägg att läsa 🙂 Hur kommer du ihåg vad du gjorde på en specifik dag i så många år? Jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde förra veckan haha

Åh vilket roligt inlägg och så kul och se tillbaka sådär ibland, det är ju ändå ganska häftigt hur livet förändras. 🙂 För exakt fem år sedan var jag på min jordenrunt-resa och bilade längs the gold coast i australien 🙂

Gud vilket roligt bloggkoncept! Och inte visste jag att du hade bott i Wien, så fin stad ju 🙂 vill också skriva ett sånt här inlägg, tack för inspon!

Att se tillbaka ger verkligen perspektiv.

(Sent) Svar: Tack för kommentaren. Känns skönt att veta att också du, som jag beundrar, har liknande tankar som jag.

Kram

Lämna ett svar