Min helg – tårta, te och tacos

 
Mina ögon är mer fredagströtta än någonsin. Trots att veckan varit så lugn och det enda jag gjort på förmiddagen är sjungit och dansat framför badrumsspegeln. Vår lärare småpratar med oss under rasten och jag tänker på att hon varit någon slags biroll eller kanske mer statist i mer än två år och att det är så konstigt att så väl känna till men inte känna. Redovisningen är godkänd men jag är missnöjd, släpar irritationen med mig hem.
 
På lördagen fyller jag ett dokument med sådant jag tänker att jag måste skriva. Märker att jag kanske inte alls behöver skriva. Slår ihop datorn och sneddar över parken bort mot min vän. Vi samlas där och klappar katt och dricker te och äter tårta för någon har namnsdag. Har så fina samtal. Går hem för sent och hatar grannarna som röker i korridoren.
 
Det är söndag och jag springer upp och ner mellan tvättstugan och lägenheten. Hänger blöta lakan och handdukar på varje liten yta för vårt torkrum är under renovering sedan alltid börjar det kännas som. Ser skidlopp och snyftar till Youtube-klipp. Möter upp sommarens kollegor i mataffären, går hem och lagar tacos och spelar sällskapsspel. Maten står mig fortfarande upp i halsen.
 
Det är någonting med mellanrummen. Här. Nu när allt är så lugnt. Jag är kanske inte särskilt lycklig men inte heller olycklig, absolut inte. Jag bara är. I ett mellanläge. Och jag slås av många insikter här. Det gör jag.

12 kommentarer

Lägg till din →

Ibland blir man trött av att inte ha så mycket att göra också 😉 Mums med tacos, det åt vi ikväll 😀 SV: vi åker också hem till jul men vi är ju här innan och efter, så då pyntar vi lite iaf, såå mysigt. Men förstår att du inte gör det 🙂

Ett så magiskt inlägg. Jag kan relatera till känslan av att befinna sig i ett mellanrum. Ganska skönt ändå, trots att jag ofta tappar greppet just i de ögonblicken.

(Sent) Svar: Tack så mycket för din kloka reflektion. Det här med ord är ju ett intresse som vi delar och bidrar till känslan av samhörighet. I alla fall från min sida.

Tack för din visade omtanke.
Kram

Lämna ett svar