Att repa vinbär och köra nattliga turer till Öland

Det senaste från min Instagram.
 
Det är söndag och min lilla sjukskrivning är äntligen över. Jisses, vad segt det har varit att vara hemma de senaste dagarna. Faktum är att jag gick till jobbet i torsdags och nära bönade och bad om att få jobba igen, trots sjukskrivning. Jag mådde ju faktiskt bättre. Det var dock ingen idé, jag fick så snällt gå hem igen. Mamma och jag plockade istället av vinbärsbusken här hemma och jag satt sedan ute i skuggan och repade (ett nytt ord jag lärt mig som tydligen innebär att man plockar bort bären från kvisten, varsågoda för upplysningen) dem. Hela vårt kylskåp är nu fullt av vinbärspajer, gelé och saft.
 
Igår satt jag i pyjamas hela dagen. Eller tja, fram till strax efter klockan nio på kvällen då jag tyckte att det var en bra idé att köra dryga tio mil till Köpingsvik för att sova hos Elin. Det blev en ganska kort visit, men helt värt det efter en ensam vecka på soffan. Åkte direkt från Öland till Sinnern där familjen håller hus för tillfället. Fyllde magen med allt för mycket skräp och nu sitter jag hemma. Tänkte läsa ett par sidor i boken jag fick låna av Elin innan jag går och lägger mig, men jag är så brutalt trött att jag snart lär somna med ansiktet i datorn. Innan dess måste jag dock ta dagens sista dos penicillin. Godnatt med er!

46 kommentarer

Lägg till din →

Vad gott! Låter trevligt att repa sådär med sin mamma 😀

Sv; jag har faktiskt sett alla förutom Léon 😉
Men håller med dig. Alla är super bra och skulle lätt kunna se om dem! 😀

Ja inte kul att bli långvarigt hemma 🙁 Ofrivilligt. Men skönt att det är sista dosen nu! Nu får sjukdomarna hålla sig borta tycker jag 😀

Vilka härliga bilder! Borde också gå ut och plocka bären på mina vinbärsbuskar. Har bara inte bestäm vad jag ska göra med dem än 😛

Så mysigt det ser ut!

Har en frågestund på bloggen just nu om du skulle vilja ställa några frågor, tack på förhand kram!

haha jäääkla vilken bär-skörd 😉 massa sylt framöver då! hehe. Har helt missat att du är sjukskriven ju!? 🙁 är det något allvarligt? KRAM!

Haha, har nog inte hört om någon innan som gått till jobbet och bett om att få jobba trots sjukskrivning. 😉

Skönt att du får komma tillbaka till jobbet om du längtat efter det 🙂

Sv: Tack! Det passar verkligen perfekt till riktigt urringade klänningar 🙂

Åh, vinbärssaft är ju såå gott! 🙂
Hade dock ingen aning om att man säger att man "repar vinbären"… 😛

SV: Det var det kan jag lova! Vädret kunde väl ha varit bättre, men vad tusan, man kan inte få allt här i världen 😛

Om jag ger mig in på vloggerbanan, vad skulle du vilja höra då? 🙂

Skönt att sjukskrivningen äntligen är över. Jag är som du och vill bara jobba efter dagar hemma,
De där vinbärspajerna lät inte alls fel.

Lämna ett svar