Bloggbikten

Den här listan har jag sett på nästan varenda finlandssvenska blogg jag besökt de senaste dagarna. Bloggbikten är skapad av Silje Therese och består av 11 frågor för alla bloggare att bekänna. Jag hänger på!
 
 
 
1: Hur många unika besökare har du per dag och önskar du att det var fler?
Väldigt varierande beroende på min aktivitet. Den här veckan har jag haft omkring 50-60 unika besökare varje dag.
 
2: Kollar du din statistik fler än en gång per dag?
Jag tittar ofta både en och sju gånger.
 
3: Önskar du att din blogg vore större?
Absolut! Jag bloggar för att jag älskar att spara minnen här och att få utlopp för kreativitet och skrivarglädje, men många inlägg blir såklart till endast för att flörta med läsare i hopp om att ni ska stanna kvar. Att få respons på det en skriver är ju det bästa!
 
4: Kopierar du andras idéer till blogginlägg? 
Här vill en ju säga ”Nej, jag inspireras!”, men då skulle jag ljuga. Kopierar idéer gör jag definitivt, men inte inlägg. Tar jag någons idé försöker jag i alla fall bygga upp inlägget annorlunda.
 
5: Vad drömmer du om i smyg när det kommer till din blogg?
Det som jag tror de flesta drömmer om – att den ska bli större. Kan inte låta bli att mysa vid tanken av att skriva sådana där inlägg som ni läsare inspireras av och tycker är värda att dela med er av. Inlägg som liksom ger er något. Jag vet dock inte på vilket sätt. Än. Jobbar på det…
 
6: Ställer du upp maten snyggt innan du äter, bara för att få en blogg- och instragramvänlig bild?
Ibland, fast oftast är jag alldeles för hungrig för att ta en bild. Snapar min mat till vännerna ibland, de typ ”k bry, Ellen”.
 
 
Matbiler är inte min starka sida, men här är ett par från min Instagram.
 
 
7. Kommer du på dig själv med att tänka ”oj det där blir fint till bloggen” eller ”det där skall jag blogga om” eller ”jag köper det här för det kan bli fina bilder till instagram/bloggen med det”?
De två första, definitivt. Lever och andas blogg, haha. Skulle dock aldrig köpa något bara för att det skulle se fint ut på bloggen.
 
8. Tröttnar du någonsin på din blogg eller att blogga?
Efter 6 år kan jag konstatera att jag haft en del bloggtorkor och sviktande motivation, men på något sätt tycks jag alltid hitta tillbaka. Ibland känns det som att jag aldrig kommer sluta blogga helt.
 
9. Vad tycker du om affiliatelänkar?
Tycker det ser störigt och fult ut i inlägg. Kan inte tänka mig att det är särskilt vinstgivande för bloggaren heller, så jag har inte särskilt positiva känslor kring dem.
 
10. Tar du stress över din blogg eller om du inte uppdaterat?
Nja, inte längre. Kan däremot bli otålig när jag spritter av bloggmotivation och sitter fast i kassan på jobbet eller på någon tråkig tillställning med oinspirerande människor och inte vill något hellre än att spotta ur mig ord här.
 
11. Delar du öppet din blogg på sociala medier eller känner du dig lite ”blyg” över din blogg?
Jag har länken till min blogg på mina andra sociala medier, men jag puffar inte mina inlägg eller sådär. Faktum är att jag nog är lite ”blyg” för just människor som jag känner till. Jag tycker det är mycket läskigare att veta att någon ytligt bekant har läst min blogg än att Anna, 25, från Karlstad gör det. Funderar dock på att börja sprida mina inlägg mer och se vad som händer. Våga, Ellen!

51 kommentarer

Lägg till din →

Sv: ja men visst är det! Tack så mycket 🙂 ja jag har också det problemet, mitt hår är också väldigt jämnlångt men ibland får jag till det ändå faktiskt 🙂 kramis

Roligt att läsa, bra svar. Hade själv inte kunnat svara så bra! ^^,

Sv; nej, det var super gott! Och ett glas vin på det 😀

Vad kul att läsa! 🙂
Jag har också bloggat galet länge och har haft både bloggtorka och sviktande motivation, men det kommer alltid tillbaka för mig med. Kan inte tänka mig att sluta blogga. 🙂

Roligt att läsa 🙂 6an är väldigt typisk mig 🙂
SV Jaa alla säger verkligen det 😀 Så jag får ta en resa ner dit! En väldans lång bit att åka bara 😉

Åh vilken rolig lista! Har inte själv sett den innan faktiskt haha!? Men blev själv sugen att göra den nu då den var riktigt rolig att ta del utav! Älskar att läsa andras svar då det är så kul när man själv känner igen sig på vissa utav punkterna samt att man lär känna personen bakom bloggen lite mer ifråga också! 🙂

Roligt att läsa! Men det där du sa om att det du skriver får en mening om den vore större är ju inte sant 😉 det du skriver är lika viktigt nu tro mig! Även fast du inte tänker på det så är det säkert någon som inspirerats av dig. Du har ju en jättebra och fin blogg!! <3

ja då, om jag slutar fuska med lindan och faktiskt har foten lindad hela tiden på dagarna och inte tar av mig den när jag tänker "äh, jag sitter bara ner nu i alla fall" och så ska man bara på toa "äh, det är bara till toan, kan gå utan". Innan man vet ordet av det har man gått en kilometer utan skiten. xD tänkte såhär igår för att foten började i alla fall bli bättre och hade svinont när jag vaknade i morse. :/ tänk om jag hade haft den på mig, då kanske den hade varit bra idag och inte bara bättre. 😛 men neeej1 ^^

Härlig lista, och vad roligt att läsa! 😀 jag kanske snor… 😉

Sv: hihi åh ,det är så roligt att se/höra på! 😀

Har faktiskt inte sett denna "bikten" innan, förrän nu då 🙂

Sv: Eller hur?
Jag kände när jag läst ditt inlägg att jag måste sätta i ett par örhängen innan hålen är helt igenväxta.
Hittade tillslut ett par som är såpass små att man kan sova med dom och så, men fick ta i med våld för att få i dom xD
Var inte sådär jäkla behagligt xD hahaha

Väldigt bra frågor och svar! Skulle jag också kunna få svara på dessa frågor?

sv. Åh tack vad glad jag blir! kram

Jätte intressant att läsa 😀
Jag vågar inte heller dela mina inlägg, tycker det är himla läskigt att någon nära ska läsa det jag skriver än att någon som jag "ytligt" läser.
Det är lite konstigt, dock, egentligen haha!

Lämna ett svar