Listan om sömn

Hej hej, det är onsdag och livet är fint. Jag kommer på mig själv med att leva här och nu för kanske första gången i mitt liv. Ikväll sitter jag på soffan och käkar müsli framför Vinterstudion samtidigt som jag försöker tänka bort huvudvärken. Men det om det. Här kommer en lista som jag snott från en av mina favoritbloggar – Niotillfem. Den handlar om allas vår favoritsyssla, nämligen sömn.
 

 
När brukar du gå och lägga dig?
Vanligtvis runt midnatt.
 
När vaknar du?
När alarmet ringer. Ofta runt åtta eller nio-snåret.
 
Är du morgonpigg?
Ja! Jag har lätt för att vakna och piggnar till på bara någon minut.
 
Vad finns på ditt nattduksbord?
Jag har en hylla bredvid sängen – bor man i en liten etta så gör man. På hyllplanet i lagom sänghöjd finns en stor ljuslykta, en trave med kurslitteratur, en klocka som stannat på tjugo i fem och två fotografier som åkt ner från min fotovägg.
 
 
Vilken låt är allra bäst att somna till?
Jag kan inte somna till musik men varvar gärna ner med min spellista Sleep mode.
 
Vad gör du i sängen innan du somnar?
Vilka snuskiga detaljer vill den här listan åt egentligen? Oftast scrollar jag igenom Instagram och letar inspiration på Tumblr och Pinterest. Jag skriver med mina vänner och lyssnar på poddar. Ibland skedar jag, pillar hår och sniffar i någons nacke. Till exempel.
 
Hur är din säng bäddad?
Bäddad är den sällan, men den har alltid ljusa lakan. Just nu har den en mer ’wild and crazy’-look med påslakan och örngott i olika blå mönster.
 
Vad är ditt bästa sova gott-tips?
Svalt sovrum, renbäddat och ljusa färger vid sängen. Se till att vara tillfreds med livet och att faktiskt vara trött när du går och lägger dig. Ha eventuellt någon gosig att skeda med också.
 
 
Hur sover du egentligen?
Oklart. På rygg eller på sidan. För ett par nätter sedan testade jag att sova på mage men så somnade inget förutom mina armar. Sover jag tungt så dreglar jag gärna en stor pöl på kudden. Myyys.
 
Vad har du på dig när du sover?
Ingenting eller trosor eller någon tröja.
 
Hur är din sovfrisyr?
Som min vakenfrisyr fast lite mindre kontrollerad.
 
Vad har du för säng?
En 90-säng som gnisslar efter att en vän dunsat ner i den och på så sätt haft sönder en planka.
 
Vad gör du mitt i natten?
Drömmer knäppa drömmar om alla jag känner och inte känner.
 
Har gör du för att få ett mysigt sovrum?
Well, nu har jag ju allt i ett (Mvh, Student), men många kuddar och filtar i sängen är ju mysigt. Efterlever detta dåligt.
 
Vad är det konstigaste stället du sovit på?
Alltså, jag sover inte på särskilt konstiga ställen. Önskar att jag var en sån där person som kan somna lite var som, men icke. 

18 kommentarer

Lägg till din →

Att kunna somna vartsom helst kan ju vara bra ibland men inte om man t.ex. sitter i en biosalong. Jag hade en sån period för typ 100 år sen. Det spelade ingen roll vart jag befann mig eller hur hög ljudvolymen var…. om jag var trött så somnade jag liksom. 😛

Roligt att läsa detta btw 😛

svar: Idag känns det lugnare med tankarna. Jag har en tendens att typ stänga av allt logiskt tänkande och få lite panik när det blir för mycket på en gång. Dock så verkar det ordna sig relativt bra nu.

Haha, vilken rolig lista 😉
Jag tycker det är asskönt att sova, ibland finns det inget skönare än att gå och lägga sig 😛 haha.
Om jag är morgonpigg eller inte varierar väldigt mycket. Idag vaknade jag 05:05, gick upp 05:55, men det tillhör inte vanligheterna. oftast vaknar jag runt 08:30 och går upp någonstans runt 9.
Ett svalt sovrum och nybäddad säng håller jag med om, gärna tillsammans med någon man tycker om, det är bäst! 🙂

SV: Ja, det kändes inget vidare där i lördags/söndags, men nu är det av förklarliga skäl bättre 😀

Ja, så länge du mår bra av det så finns det väl ingen anlednin att inte hinna med så mycket på en gån, men ja… jag är lite skeptisk till att ha så fullplanerade dagar. Tror ofta man behöver lite lugn och ro också.

Lämna ett svar