Lördagslistan en fredag

Hur har din dag varit?
Är mitt i den, men hittills bra. Skulle ta en promenad i morse men ångrade mig halvvägs och gick för att handla istället. Tänkte testa en ny butik men det kändes inte heller bra så jag gick tillbaka till min gamla vanliga. Lagade mat förut pga så himla taggad på matlagning. Nu undrar jag mest vad jag ska göra resten av dagen. Titta på Buffy eller läsa, kanske. 
 
Vad skulle du hetat om du inte fick det namn du har nu?
Det var så nära att jag fick heta Rebecka, men i sista stund tyckte pappa att det skulle bli för krångligt för mig att lära mig stava ett så långt namn. Hallå, snacka om att underskatta min framtida kompetens? Lärde mig läsa och skriva först i klassen ju.
 
En liten person som hade kunnat heta Rebecka.
 
Vilket är ditt största beroende?
Bekräftelse.
 
Vad gör du när ingen annan ser?
Typ allt pga är jätteofta själv. Men jag äter jättemycket och pillar bort kvisslor från min panna osv. 
 
Finns det något helt vanligt en gör som du tycker är ovanligt roligt?
Rensa garderober, städa mitt hem, organisera i skåp och lådor.
 
Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av?
Lol, har väl redan en släng av många grejer men ångestsjukdomar och depression ligger nog nära till hands.
 
Vad beställer du på krogen?
Har inte varit ute på SÅ länge? Men öl kanske. Har väldigt mycket öl i min kyl för tillfället.
 
Jag och Linnéa på en sittning i december 2015. Sittning var ju sjukt länge sedan.
 
Vilken är din största skräck?
Att misslyckas, att personer som står mig nära ska försvinna och att inte vara omtyckt.
 
Hur gör man för att ragga på dig?
Är intresserad och ställer genuina frågor, typ. Jättesvårt att ragga på mig, uppenbarligen. Har märkt att något som krävs för att fånga mitt intresse är att personen kan uttrycka sig bra både i text och tal, både grammatiskt och liksom kreativt. RYSER när folk startar konversationer med ”Hej hur är det?” och därmed direkt avslöjar sig som livets tråkigaste person. Herreguuuud.
 
Vad har du funderat över på sistone?
Integritet och identitet. Blir TOKIG på dessa grejer, men ingen verkar riktigt vilja bolla med mig.
 
När skäms du?
När jag påstår något som visar sig vara fel, när jag glömmer bort vilken kund jag höll på att hjälpa för att alla ser likadana ut, när jag missar något på jobbet, när jag är dålig på att höra av mig till mina vänner, när jag pladdrar dumheter för att jag är nervös. Ganska ofta, alltså. Och då har det ändå blivit så oändligt mycket bättre med åren? Snacka ängslig person.
 
Vem är den mest kända människa du talat med?
Den enda jag kommer på är Reine Brynolfsson, när han köpte kaffe på kafét jag jobbade på förra sommaren.
 
– Hej hej!
– En kaffe att ta med.
– Absolut. 27 kronor. Så har du kaffet på bordet där borta. Kvitto? Tack tack!
 
Det kanske inte ens var Reine Brynolfsson när jag tänker efter.
 
Nellie bakade tårta på jobbet när jag fyllde år förra året. Äkta bra kollega.
 
Vilket uttryck använder du lite för ofta?
Typ. Så himla. Märkligt. Och just nu på jobbet låter jag som en övertrevlig robot på repeat. ”Hej hej. 265 kronor. Medlem? Något du vill bli? Tack så mycket!”
 
Har du någon gång fått en konstig komplimang som varit bra ändå?
Känns som att Manja är en typisk person som ger jätteknäppa men ändå bra komplimanger. Minns inget specifikt dock. Elin sa någon gång att jag har ett tydligt varumärke på sociala medier vilket jag kanske inte håller med om men gillade att höra.
 
Vilket är ditt vanligaste vardagsproblem?
Att jag blir så svettig av att cykla till jobbet och måste badda pannan med kallt vatten innan jag går ut i butiken.
 
 
Vad gör du när du är ledsen?
Dyker ner ännu mer i den ledsna känslan genom att lyssna på sorglig musik och tänka på hemska saker.
 
Om du bara fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det vara?
Pyjamas. Palla obekväma kläder.
 
Har du någon gång slagit någon?
Har ett svagt minne av att det nog hänt. Också en grej att skämmas för.
 
Vad ser du fram emot just nu?
Reunionpartyt jag och min Jönkan-familj ska ha i slutet av augusti. Tänker på detta typ varje dag??
 
Lista från Ellen Lindberg

28 kommentarer

Lägg till din →

Jag vill diskutera identitet och integritet! Haha, har heller ingen som riktigt vill bolla det med mig.. jag tycker det är svårt att förmedla min identitet till andra i vissa situationer men är alltid väldigt säker på vem jag är.. om du fattar hur jag menar? Integritet tycker jag är svårare… för jag har själv bra koll på vad jag vill dela med mig av, men upplever att andra inte är lika bra på det…men de kanske bara har en annan syn på det..?

Så himla kul att få läsa! Jag överanvänder "så himla" en del jag med – så mycket att jag inte ens reflekterade över att jag började den här kommentaren med det, haha! 😉

Å så kul att läsa! Jag gillar också att organisera, städa och sådär 🙂 SV: Alltså så roligt att just du säger det, eftersom du har typ världens finaste namn =) skulle vi få en dotter så skulle hon fått heta Ellen 😀

Kul lista ändå och som vanligt så får du svar på så enkla frågor som "hur har din dag varit" att bli underhållande, trots att de egentligen skulle kunna bli jättetråkiga och torra. 🙂

Ovanligt roligt kanske jag inte skulle säga, men diska och organisera skåp och lådor kan jag oså tycka är kul. Det är i varje fall inte tråkigt 😛

Vad tänker du om identitet och integritet?
Kan vara intressant!

SV: Det tycker jag verkligen att du ska göra!
Den var både kul att läsa och att fylla i, så gör den, det skulle vara kul att läsa 🙂

sv: Du kommer på efter ett tag kanske 🙂

Kan känna igen mig att behöva ha bekräftelse, sen har man haft olika perioder också, ibland behöver jag inte det alls, men vi är bra oavsett vad andra tycker och säger, eller liksom, vi är inte perfekta men vi ska inte bry oss mycket om vad andra säger och tycker.

Lämna ett svar