19 knäppa frågor

Januari 2016: Efter en något oklar googling hittade jag en lista över ”50 frågor du bör ställa dig själv”. Djupt, jävligt djupt. Jag valde ut ett par stycken och satte ihop en något annorlunda blogglista. He-heee.
 
Mars 2017: Hoppla, den här listan stannade i utkastet. Låter svaren från förra året vara kvar, och fyller på med nya. Exciting!
 

 
1. Vad skulle du göra i livet om du inte behövde arbeta för pengarna?
2016: Skriva för nöjes skull, hela hela tiden. Fota, umgås med mina fabulösa vänner, göra bus, träna, skriva krönikor, påbörja bokprojekt, åka på äventyr, RESA, köpa fancy inredning, skriva låttexter, byta ut hela min garderob, gå med i tusen föreningar för att hålla min sociala kompetens levande. Och dokumentera allt, allt, allt. Drömmen.
 
2017: Svaret är nog ganska mycket detsamma, faktiskt. Skriva, resa, umgås. Laga vegetarisk mat. Köpa en fin lägenhet. Odla grönsaker. Fota. Blogga. (Kan ju göra det mesta av detta redan nu, om än i en något begränsad utsträckning.)
 
Berlin med gymnasieklassen 2014. Den staden skulle jag vilja upptäcka igen, med ett bättre mående än då.
 
2. Vilka tre saker i ditt liv skulle du vilja ändra på?
2016: Jag önskar att jag kunde kontrollera mina tankar bättre, att jag hade lite mer självrespekt (tappat den helt på sistone – eko, eko…) och att jag var mer handlingskraftig.
 
2017: Mina humörsvängningar samt mina kost- och motionsvanor (håller på att förbättra de sistnämnda, tror jag).
 
3. När skrattade du senast högt?
2016: Nyss när jag och Moa snackade om hur kassa vi båda är på livet.
 
2017: Fick på riktigt tänka till nu. Har inte skrattat så mycket den här veckan? Sad. Måste ha varit igår när Moa taggade mig i en bild om att typ uppmuntra varandras dåliga idéer, he-he. Kul tjej, den där Moa.
 
Moa och jag två månader in i vår vänskap.
 
4. Vad är du tacksam för?
2016: Att jag är så privilegierad rent allmänt, typ genom att vara vit och svensk. Vidare är jag tacksam för att jag har en familj som alltid ställer upp, att jag har smarta och roliga vänner som är precis lika hopplösa som jag, att jag bor i en asmysig lägenhet, att jag kan plugga, att jag är frisk och allt det där.
 
2017: Men vilken pretentiös person?! Oh well, jag är fortfarande tacksam för att kropp, hjärta, själ och allt fortfarande fungerar trots allt. Att jag har världens finaste vänner (så klyschigt, men de är verkligen allt) och en familj som bryr sig som inga andra.
 
5. När provade du senast något nytt?
2016: I natt sov jag med tre kuddar istället för två. Bökigt värre.
 
2017: Bor ju i ett nytt land för tillfället.
 
Här bor jag nu! Eller ja, inte i slottet, men i Wien i alla fall.
 
6. När gjorde du något spontant senast?
2016: För ett par dagar sedan köpte jag en kålrot, det var väldigt spontant.
 
2017: Häromdagen sprang jag. Eller okej, jag intervalljoggade. Sakta.
 
7. Ska du göra samma misstag om och om igen? 
2016: Ja, det verkar ju inte bättre.
 
2017: Indeed på 2016, fast samtidigt – fan heller. Nej, det ska jag inte. Jag vet bättre.
 
Här är ett gäng som sprungit (well…) Margaretaloppet i Kalmar. Det var fem år sedan.
 
8. Den senaste läxan i livet du lärt dig något av?
2016: Tillåt mig att redogöra för en vanlig dag i mitt och mina vänners liv:
Person 1: ”HELVETE, jag gjorde det (och det här och det där också för den delen) igen trots självplågeri.”
Person 2: ”Neeej, du skulle ju inte?! Men det är okej. Jag… gjorde… det här… Igen. Kommentera inte ens.”
Person 3: ”Älskade ni, vad ni plågar er själva! Fast jag… Gjorde eventuellt det där som… Ja… Ni vet. Schh.”
 
Summa summarum: Vi lär oss inte. Tänker dock att vi fortfarande är i det där stadiet då det är okej att göra om samma misstag gång på gång. Right? Fråga igen när jag är 30.
 
2017: Försök inte gå ner i spaget utan att ha stretchat innan – det är jättelätt att sträcka baksida lår.
 
Ett gäng som aldrig lär sig. 
 
9. Har du någonsin hjälpt en fullständig främling?
2016: Gud ja. För ett tag sedan bar jag bort varukorgen åt tanten före mig i kassan så hon inte skulle bli arg på mig för att jag började packa upp mina egna varor lite för tidigt.
 
2017: Nu för tiden avbryter jag frågande främlingar med ett ”English?” och då nästan springer de därifrån. Skit i det då! 
 
10. Vilket ord beskriver bäst din personlighet?
2016: Splittrad. HAHA, så tragiskt. Men sant. Jag gör personlighetsstörningstest på nätet varje dag.
 
2017: Svår. På riktigt, känner mig så jävla svår bara. Haha. Komplicerad, kanske. Komplex?! Där har vi det.
 
Person med härlig personlighet. 
 
11. När var du senast stolt över dig själv?
2016: Häromdagen när jag struntade i att skriva till någon som jag inte borde, fast jag ville.
 
2017: När jag fkn SPRANG. I en park. Bland andra personer i träningskläder. Jaharå. Och i onsdags när jag fick full pott på mitt tal efter en veckas prestationsångest.
 
12. Vilka vanor vill du sluta med?
2016 och 2017: Söka bekräftelse hos andra. Kan man ens sluta med det?
 
13. Hur mycket är du beredd att offra för en framgångsrik karriär?
2016: Ska en behöva offra nu också? Jag tänker att om jag gör det jag vill så blir det bra. Men jag skulle väl kunna offra ett par barn (alltså obs, ska inte döda någon obs obs), känns inte som det viktigaste för mig i livet.
 
2017: Tänker fortfarande inte offra något, så konstig grej? Man kan kombinera saker. Till skillnad från förra året vill jag verkligen ha barn i framtiden! Gosh, börjar bli gammal.
 
Sånt här häng, med vänners bebisar, får mig att vilja kidnappa första bästa unge.
 
14. Vilka var de mest känslosamma ögonblicken i ditt liv?
2016: Ja, nu tänkte jag väl inte dö riktigt än men… Åh gud, jag vet inte. Tänker mest på ’heart-to-heart’-stunder med viktiga personer i mitt liv. Inga bröllop eller life changing events på det sättet liksom. 
 
2017: What she said. Har tänkt mycket på min väns begravning de senaste dagarna. Det var en brutalt känslosam dag. 
 
15. Hur många gånger har du blivit kär?
2016: Noll! Herregud, är detta också tragiskt? Det är nog det. För nu tänker jag liksom kär som i jättekär. Sådär in i bombens jävla askär. Det har jag aldrig varit. Jag får en crush, sen går det över.
 
2017: En gång.
 
Här var jag väldigt kär.
 
16. Hur många gånger har ditt hjärta brustit?
2016: Än så länge håller det ihop. Slår och pumpar och allt sånt där. Men visst känns det som att det både rivits i, trampats på och blivit sprickor i ett par gånger. Fast det är tåligt det där hjärtat ändå. Lite skit får man ta.
 
2017: Tror det brast i omgångar hela hösten/vintern. 
 
17. När grät du senast?
2016: De senaste dagarna har jag blivit tårögd sjukt lätt? När jag träffade Julia vattnades ögonen av allt. Och när Tim spelade gitarr och fulsjöng blev ögonen blanka för att jag skrattade så mycket. Senast jag fulgrät var typ… Någon månad sedan. Och så grät jag väl lite när jag såg Sportens årskrönika också. Såklart.
 
2017: Senast jag grät ordentligt var när jag var full och ensam för två veckor sedan. Annars någon liten tår på en promenad i veckan.
 
 
18. Är koppen halvtom eller halvfull för dig?
2016 och 2017: Halvfull.
 
19. Lyssnar du vanligtvis på din hjärna eller ditt hjärta?
2016: Magkänslan. Hjärnan är för rationell och hjärtat för naivt.
 
2017: Väl talat, förra årets Ellen. 

21 kommentarer

Lägg till din →

Klokt avslut på listan (fråga 19). Tack för att du delar med dig av svaren från nuläget samt de från i fjol.

(Sent) Svar: Tack för orden. Jag är inte riktigt van vid att må så här bra under en längre period. Jag brukar alltid dippa – i alla fall något… Så jag antar att detta är till det positiva. 🙂

Kram

Åh fint- och roligt ändå att det här inlägget legat i utkast i 1+ år så du fick med två år samtidigt! Plus tycker att du har svarat jäkligt… VIST!

Så bra frågor och att kunna ta del av dina svar och och hur de ändrat sig!

sv. Vikarierar på förskolor när det behövs, vilket passar bra då jag blir en examinerad förskollärare nästa år 🙂

Visst är det roligt ibland att jämföra nu och då? Man tror inte att man förändras men man gör det omedveten. Förhoppningsvis blir man klokare med åren.. 😁💜

Lämna ett svar