En guide till mina bästa spellistor

Något jag gör, i perioder, när jag har för mycket fritid: Pillar ihop nya spellistor på Spotify. Eller omorganiserar gamla, för all del. Här kommer några av mina bästa – kika om ni hittar något trevligt! 
 
 
 
Döpt efter låtar av Lars Winnerbäck och Kristian Anttila. Den här listan börjar med rader som ”Jag önskar att jag kunde bry mig om att idag är första dagen på ett nytt år” och fortsätter med ”Jag tänker alltid på dig i april” och ”En sån här kväll i augusti när sommarn regnat bort” för att avslutas med att ”Nyårsklockan slår i gamla Aker”. En lista du inte visste att du behöver i ditt liv men som jag skapat åt dig. Varsågod! 
 
 
 
Det här är en typiskt skön, gungig, härlig lista. En sådan man vill lyssna på när man donar i köket och äter långfrulle. Innehåller exempelvis The Beach Boys, The Cure, Elvis, David Bowie och Simon & Garfunkel.
 
 
 
En lista jag skapade och lyssnade mycket på i höstas. Världens break-up-lista inser jag såhär i efterhand. Så känsloladdad. Förutom spåret den är döpt efter innehåller den bland annat ”Sätt att hålla ut”, ”With Or Without You”, ”Nu kan du få mig så lätt”, ”Stanna hos mig”, ”Hon är i dina armar nu”, ”Love The Way You Lie”, ”Bara få vara mig själv”, ”Askan är den bästa jorden” och ”Super 8”. Ja, du hör ju. 
 
 
 
Pepp! Den här listan säger ”Fuck allt” och ”Jag är bäst i hela jävla världen”. Så gött ibland.
 
 
 
Detta är min standardlista. 14 timmar av musik som på något sätt triggar igång skrivlusten. Mestadels melankolisk. Lyssnar när jag bloggar, när jag filosoferar, när jag skriver dagbok. Lyssnar just nu.
 
 
Andra bra listor: Sleep mode och Svenska sorger som båda gör skäl för sina namn, Schhh… som är helt instrumental och lgh 1215 som spelas som bakgrundsmusik i min lägga.

18 kommentarer

Lägg till din →

Kul att du delar med dig, inser att vi har rätt olika musiksmak!😛 men frukostfrid och pepplistan tror jag ändå skulle kunna funka för min del i vissa fall!

Härligt med en massa tips med färdiga spellistor! 😀

Sv; haha, ja det är det verkligen. Sådana dagar behöver man verkligen om man haft en dålig dag 😛

Men så härligt, jag har ingen koll på mina listor på Spotify och lyssnar knappt på hälften i en lista. Illa 🙂

Jag gör också nya spellistor på Spotify för att skingra tankarna ibland och ibland bara för att jag inte har något bättre för mig 😀 Det finns en låt för varje tillfälle – det gäller bara att hitta dem 😀 Hoppas du har haft en fin start på veckan! Kram <3

Lämna ett svar