Listan om 2016

I slutet av januari hängde vi hos Linnéa och firade in Mikaelas födelsedag på Aka. Dansade och träffade spännande människor. Drack vin hela natten medan andra sov, käkade isglass till frukost.
 
 
Hur har ditt år varit?
Så jävla, jävla svårt. Tungt. Och ganska maxat. De fina stunderna har liksom varit finare än allt annat fint som hänt mig, men de dåliga stunderna har också gjort ondare än allt annat.
 
 
Här var jag och Julle hos Moa i Göteborg (och såg av oklar anledning svåra ut trots att detta var en glad period i livet). Såg Markus Krunegård i Hagakyrkan, det var döfint såklart.
 
Läste en kurs i skolan som innebar fem veckors lekstuga ungefär – mucho roligt.
 
 
Har du gjort något 2016 som du aldrig gjort förut?
Varit i Eskilstuna, Norrköping och Amsterdam, målat graffiti (well…), skrivit en b-uppsats, varit på festival, larmat polisen, gått i samtalsterapi, blivit ihop och gjort slut, fått underkänt i skolan, åkt sjuktaxi, sett Kent live och andra mer hemlighetsstämplade saker he-he.
 
 
I slutet av mars hängde jag hos storasyster i huvudstaden. 
 
 
Har du lärt känna någon ny?
Inte personer som kommit lika nära som förra året, men visst har jag plockat på mig en drös nya bekantskaper och vänner. Kursare, fellow studentambassadörer, tjejerna jag jobbade med i somras, vänners vänner och så vidare.
 
 
Största musikaliska upptäckten?
Kristian Anttila och Little Jinder.
 
 
I slutet av april var jag ganska olycklig och lät vännerna fylla alla tomrum.
 
 
Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2016?
Radioplågorna (framåt augusti kom jag och Joanna på att vi kunde lyssna på P3 istället) som jag inte kan namnet på, men varje gång jag hör dem ser jag framför mig hur Joanna, Nellie, Elina och Ebba fuldansar i köket och då blir jag glad och saknar dem lite grann.
 
I övrigt dessa (och 400 låtar till):
Hemma börjar nästa dag – Markus Krunegård
0400am – Julia Adams
Viking – Ted Gärdestad
Bitter Salt – Jake Bugg
Best Fake Smile – James Bay
Långt till morgonen kommer – Jonas Bergsten
Möt mig på stationen – Lars Winnerbäck
I Was Not To You What You Were To Me – Andi Almqvist
Vi är inte längre där – Kent
 
 
Med maj kom picknickar i Hälsoparken.
 
Vi firade Linnéas födelsedag, skrev b-uppsats på gräsplätten utanför huset, åt kladdkaka, träffade en katt och pillade på varandra med pinnar.
 
Preppade inför fadderskapet efter sommaren.
 
Och festade i våra smurfbyxor.
 
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nadja och John fick sin lilla tjej strax innan jul! Fick träffa henne för någon vecka sedan. Gnydde ”jag vill också ha en bebis” 22 gånger. 
 
 
Det bästa med året?
– Mina vänner var helt jävla amazeballs – de skrattade med mig, höll mig när jag grät, var vrålarga på alla som gjorde mig illa och knackade på dörren när jag trodde jag skulle gå sönder (jag vet inte hur man uttrycker kärleken i ord, de är allt allt allt)
– Jag blev kär och ihop och upplevde en massa fint med honom
 
I juni firade vi Elinas födelsedag med egengjord sushi, och nakenbad i Vättern för somliga. Drömmigt.
 
 
Det sämsta med året?
– Min vän dog (önskar att listan tog slut där, det hade liksom räckt)
– En favorit ljög mig rakt upp i ansiktet
– Mådde så jävla dåligt 80% av tiden
– Blev bestulen på cykel, mobil, leg och bankkort
– Way Ouy West sög
– Min kommande utlandstermin strulade
– Klarade inte att gå i skolan under hösten
– Var inte snäll mot mig själv
 
 
Way Out West. Hade jag inte redan drunknat i besvikelse hade nog det konstanta ösregnet tagit mig. Små små ljusstunder fanns: Julia och jag såg James Bay och jag fick låna hennes keps och vi sjöng och någon spydde bakom och någon rökte framför men det var fint ändå, Moa och Julia tittade på mig och sa något i stil med ”Det är så jobbigt att se dig såhär, vi ser att du mår så dåligt men vi kan inte göra något, men vi ser, det är okej” (<333333), pussbilder i en fotoautomat.
 
 
Vilka länder besökte du i år? 
Sverige och Nederländerna.
 
 
Amsterdam i molnig juniskrud. 
 
 
Vad har du spenderat mest pengar på?
Hyra.
 
 
Största framgång på jobbet?
En dag sa två personer, helt oberoende av varandra, att jag hade gjort den bästa cappuccinon de druckit. :-))) Och kanske lite att jobbsökandet gick dåligt men så plötsligt stod alla och slet i mig. Och att en person sa ”Med din personlighet kan du få vilket jobb du vill”. Thank you, thank you. Sväljer alla mutor med lite socker.
 
 
September var en sjukt tung månad. Vi gjorde vårt bästa för att lätta våra tunga insidor – satt på Vätterstranden och filosoferade, hade picknick, lagade vitvinspasta etc.
 
 
Största framgång på det privata planet?
Jag fortsatte att vara väldigt öppen och tog emot professionell hjälp. Och att jag överlevde, typ.
 
 
Vad önskar du att du hade gjort mer?
Badat. Moa och jag badade första och enda gången i september, liksom. 
 
 
Oktober innebar mycket häng över olika matbord. En månad som började svajigt men blev bättre med tiden. Kände mig tryggare och väldigt kär.
 
 
Vad önskar du att du hade gjort mindre?
Gråtit. Jag önskar att jag hade vetat mindre om saker jag inte borde veta om, att jag hade oroat mig mindre, varit mindre självdestruktiv. 
 
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2016? 
Hade videosamtal med mina föräldrar på bussen, fick tårta av Nellie på jobbet, kom hem till min lägenhet där mina favoriter väntade med ost, kex, bubbel och kramar. Så himla fin dag. Älskade, älskade människor.
 
 
Gulliga personer som ville fira min födelsedag. ♥
 
 
Blev du kär i år?
Håll i hatten nu, men JA! Who would have thought? (Många tydligen, tur att man inte är genomskinlig osv.)
 
 
Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?
Så väldigt mycket mer ledsen.
 
 
Slutet av november och början av december. Här var jag väl ändå trasig. Försökte ha kul ändå. Ibland gick det bra, ibland gick det åt helvete.
 
 
Vilka datum från 2016 kommer du alltid minnas och varför?
1 juni – Jobb och sista Aka. Var så himla glad pirrig lycklig förväntansfull full lite kär.
22 juli – Smärtsam dag.
20 augusti – Min vän dog.
1 september – Mitt hjärta och min tillit dog.
5 september – Min vän begravdes.
 
 
Utanför kyrkan innan vi begravde vår vän och grät 4000 tårar. ♥
 
 
Vad ska du göra år 2017?
Flytta till Wien i fem månader och plugga där med Julia. Sen ska livet tydligen fortsätta efter det, men det vet jag ingenting om. Funderar på att vara ledig i sommar. Har hört att det ska skrivas en C-uppsats till hösten. Men en dag i taget. Just det, jag ska repa mig också! Viktigt.
 
 
Har du några nyårslöften?
Kliv, kliv, överlev. Jag ska kunna gå ner i spagat helt och fullt innan jag åker hem från Wien också.

8 kommentarer

Lägg till din →

Så roligt med sådana här listor, har inte hunnit någon själv. Tro jag tar och snor dina frågor 🙂
Spm jag skrivit innan hoppas verkligen 2017 blir ditt år nu och att du får vara lycklig större delen av året.

Låter ju sjukt kul med Wien i fem månader, plugg och så massa annat kul där.

Så väldigt fint att få ta del av din lista. Den berör mig så mycket! *skickar kramar och många tankar till dig*

(Sent) Svar: Tack så mycket för stödet och hejaropen som du har gett längs vägen. Examensarbetet har, som du läste, blivit godkänt. Nu ser jag fram emot vårterminen! Av detta inlägg att döma verkar du också ha en fin termin framför dig. 🙂

Kramar

Lämna ett svar