Julefrid och nojor

Familjeselfie julaftonen till ära.
 
Julen kom trots att naturen snarare tycktes bjuda in till midsommarfirande. De senaste dagarna har jag druckit glögg med mina tidigare körkompisar, ätit risgrynsgröt med ett gäng högstadievänner och firat jul på traditionsenligt vis med familjen. Jag har samlat in så många kramar att jag skulle kunna leva bara på dem. Mina vänner ger mig så mycket. Någon har jag växt ifrån, och det är okej. En annan som jag inte träffat på sex månader blir glad av min energi, berömmer min ärlighet och tycker att jag är klok. Personer som helt otvunget bestämmer sig för att ge ditt ego skjuts upp till sjunde himlen är så jäkla värdefulla, och jag hoppas att jag kan förmedla min kärlek till dem lika tydligt. Hej vänner, ni är viktigast av allt.
 
Ändå når det inte hela vägen in. Jag blir fånigt lycklig av den genuina kärleken mina vänner ger, jag vet att de menar vad de säger, men någonstans känner jag mig så långt ifrån den jag vill vara. Siktet är så tydligt inställt där borta. Målbilden bara ligger och väntar, men jag har inte börjat gå än. Det är så mycket som måste ändras och tas tag i. Jag har ingen ork. Tycker vardagen känns betungande. Framtiden går just nu mot att jag kommer sitta på ett trist kontor och skriva pressmeddelanden dagarna i ända och det känns så jävla grått och meningslöst. Jag vill skriva om sådant jag bryr mig om, om känslor och tankar, och nå personerna som kan relatera eller vill öppna ögonen för nya infallsvinklar. Inombords skrattar jag redan åt detta vuxenångest-uppror. Något slags ”Jag vill inte rädda världen, jag vill rädda mig själv”-tänk. Jag kommer säkert skratta ännu mer senare. Och hela det här inlägget blev så pretto att jag vill slå mig själv i ansiktet. Ska bli en skönare människa snart, jag lovar. TJARÅ!

9 kommentarer

Lägg till din →

Ja, det var någon dag där innan jul när det var elva grader. Det var lika varmt som det var som kallast i juli i somras… :O

SV: Ja, jag är som sagt ganska bortskämd med en sådan där fin och mysig jul som man vill ha. Kan absolut inte klaga, men så finns det ju tyvärr de som inte har det lika bra och där julen är den värsta tiden på året. det är viktigt att lyfta fram tycker jag, att julen inte bara är umgänge, familjemys, paket, glögg, Kalle och julmat. Det finns något mörkare också…

Det är väldigt effektivt av er. Här är det bara två som ens kan redigering. Den ena får aldrig tummen ur, så då händerdet inget, och den andra har mycket annat att stå i också, så då tar det också väldigt lång tid. Vi spelade exempelvis in senaste avsnittet i början av november och det ligger fortfarande inte ute…

Lämna ett svar