Lucka 4: En bild du tog när du kände dig deppig

 
Mappen med bilder från Berlin är en som jag helst undviker. Känslan jag hade då smyger sig liksom tillbaka. Ångesten. Jag mådde verkligen dåligt när vi var där. Piss. Jag var skitirriterad över att alla åkte dit på olika villkor, trots att det var en skolresa. Att vissa fick åka dit för att ha roligt och se sig om, medan andra på plats överraskades av att vi inte bara skulle göra ett utan två (!) reportage med främmande tysktalande människor i en huvudstad vi aldrig tidigare besökt. Betygen hängde på det, och jag visste att jag antagligen hade mitt A i sikte i journalistik om jag bara gjorde så bra ifrån mig som jag visste att jag kunde.
 
Jag hatade hela den där resan innan vi ens åkte iväg. Var ett vrak, ville bara hem. Sa till mina vänner att det var okej att de lämnade mig ensam på stationen, trots att jag ville slänga mig på golvet och be dem att stanna, att ta hand om mig, berätta att jag höll på att gå sönder. Jag var så jävla ledsen och besviken på allt och alla. Kanske mest på mig själv. Jag har haft många deppiga dagar detta år, men jag har nog aldrig känt mig lika vilsen och övergiven som den där aprildagen på stationen i Berlin. Jag stod helt stilla bland alla människor som var på väg.
 
PS: Jag skrev aldrig några reportage om Berlin.
 
Jag deltar i Emily Dahls julkalender med temat ”Året som gått”.
I morgon: En bild på dig som någon annan tagit.
 

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar