Första semesterveckan – stughäng och lägenhetsfix

I dag är sista dagen på en veckas semester. Jag har haft det SÅ bra.

På lördagen gjorde vi tusen ärenden på stan. Slängde skräp på tippen, hämtade våra nya sängbord, åt frukost på kafé. Sen packade vi in våra väskor i bilen och rullade ner för backen. Vi hann ungefär 100 meter innan vi började bråka och så pratade vi inte med varandra på de dryga två timmar det tar att köra hem till mitt föräldrahem. Glad semester, älskling.

Vi blev vänner sen. Pjuh. Under helgen hemhemma åt vi pizza och gjorde fruktsallad med mina föräldrar. På kvällen spelade vi På spåret-spelet och dagen efter åt vi lunch hos min syster innan vi styrde bilen åt Västervikshållet för att fortsätta semesterveckan där.

Vi skulle spendera några dagar med Måns syster och hennes sambo i stugan på deras morföräldrars tomt. Vi gjorde utflykter (till en gruva, exempelvis) och promenerade i solen om dagarna, lagade mat, spelade spel och drack drinkar om kvällarna.

Oftast regnade det och då satt vi insvepta i filtar på altanen och drack kaffe med Måns mormor och morfar. Åt hembakat bröd och fika, löste korsord och byggde duplo. Hemskt bra semesteraktiviteter.

En dag när det var varmt hoppade vi alla i sjön. Det var mitt första bad i år! Tror alltid att jag är en badkruka men jag älskar att bada? Tvätta håret i sjövatten, mhh, också otrolig semestersyssla.

Sen tog dricksvattnet slut som det kan göra på landet och då bestämde vi oss för att åka hem igen.

Hemma i lägenheten i stan igen kändes det otroligt lyxigt att ha vatten i kranen, kunna duscha länge och varmt. Vad bekväm man är va.

De sista dagarna av semestern har vi löst korsord på golvet, haft Lisa och Martin över på middag, lyssnat på Melodikrysset och handlat till lägenheten. I går träffade jag Moa och Emelie på stan och åt middag med dem. Så så mysigt.

Semester! Livets grej! Wow! Nu ska jag jobba i två veckor – sen har Måns och jag tre veckor ledigt till.

14 kommentarer

Lägg till din →

tvätta håret i sjön det är ju verkligen semester alltså =)

grottan i taberg ? där har jag sjungt för alla besökare som vva med på rundvandringen . fick sjunga när trollmor lagt sina elva små troll 🙂

vvi har bott i 17 år på österängen på samma ställe . höghuset som sitter fast med willys om man säger de gröna huset säger en del oxå
nu har vi bott här uppe i 4 år redan
åh vilken tur ni blev sams gud så jobbigt sånt där är kram kram

Vilken härlig uppdatering från din semester! Det låter så mysigt. Tack för att du delar med dig.

Svar: Tack för din kommentar.

Kram

Låter som om ni haft det himla härligt! Bott ute på landet i nästan ett års tid och denna lyxen man nu har att alltid ha vatten är underbar! Förr kunde vårt vatten ta slut efter en dusch vilket var hemskt haha ^^

Så härlig semester bortsett från början med bråket i bilen. Jättefina bilder och jag förstår att det kändes lyxigt med vatten i kranen och att kunna duscha hur länge som helst när ni kom hem igen. Stor kram fina du 💖

Lämna ett svar