En söndag i mitt huvud

Jag tänker att saker måste ändras snart. Att mitt nuvarande mående måste gå över, bli något annat. Annars kommer jag aldrig kunna leva ett normalt liv. Där jag är nu finns inte tålamod för någonting alls. Alla pratar för högt, andas för ansträngt, intresserar sig för fel, tittar för länge, skrattar för fult, värderar för konstigt, klär sig för fånigt.
 
Har lyckliga timmar och minuter.
Mår jag bra nu?
Hoppar högt över grusvägen.
Har allt gått över?
Det har nog gått över.
Nu är jag klar.
Lycklig igen.
Hej då, nu ska jag fortsätta jaga drömmar, mål och ambitioner.
Inget står i vägen.
Tänk att det gick så fort.
Oj vad bra jag mår.
 
Byter kläder fem gånger. Allt är fult, sitter fel. Halvfula plagg tillsammans med andra halvfula blir groteskt. Hatar garderoben, hatar kroppen. Trycker i mig allt jag kommer över. Ät fett och socker tills du spyr, sjunger Jocke, säger jag. Är inte mig själv här. Lever inte som jag vill. Faller tillbaka. Måste härifrån. 
 
Jag fyller i blanketten. Studieuppehåll. Uppehåll som kommer bli avbrott. Tror jag. Men det vågar jag väl inte säga. Att jag bara vill slänga den där utbildningen i papperskorgen. Glömma alla u som står för underkänt, uppgifterna jag inte orkat göra. Och inte längre vill göra. Man måste fixa. Fixa sig själv. Men inte de där betygen. Försvinn från mig. Ni är inte mina. 
 
Vännerna skriver. Planerar att ses. Jag vågar inte öppna konversationen, har inget svar. Undrar bara hur jag ska må imorgon, om jag kommer vara pratglad eller plågsamt tyst. Vad kommer samtalsämnet vara och var ska jag parkera?
 
Det är så himla jobbigt att parkera. 

6 kommentarer

Lägg till din →

Det är inget fel med att känna som du gör. Det är ju inte så att du väljer känslorna och att du ska behöva tampas med dom.
Du ska inte heller skämmas för dom. Jag vet att du är stark bruden! Det kommer att ordna upp sig en vacker dag. Kanske inte imorgon eller om en vecka… men en vacker dag.

Alla har dippar i livet, men känner du att det blir värre så kan jag bara råda dig till att söka hjälp för det. Ibland mår man får dåligt för att på egen hand komma på banan igen. Jag själv ignorerade totalt mitt dåliga mående och idag sitter jag med en grav depression som bokstavligen förstör hela mitt liv.. jag lovar dig att det är inget du vill genomlida. Kram på dig!

Lämna ett svar