En onsdag i oktober

Oktober kom och det blev höst på riktigt. Mörkt när jag vaknar. Blir nästan blind av badrummets 60 watt. Ja ja, lumen heter det väl numera. Och jag är osäker på hur många sådana det är i taklampan. Det är inte jag som köpt den.

Jag funderar mycket nu. Vill framåt, fast kanske ännu hellre bara vara framme. Jag vet vart jag vill. Vägen dit är inte spännande utan bara lång. Eller inte nödvändigtvis lång, men alldeles för tidskrävande för mitt tålamod. Hur kan det gå så fort i mitt huvud när jag väl bestämt mig?

De senaste helgerna har varit så mysiga. En av dem spenderade vi hos Lisa och Martin. Drack drinkar av sorten som sedan i somras är något slags stående internskämt, lagade mat, spelade spel, sov över.

Förra helgen åkte vi till Julia och Albin. Förflyttade oss mellan olika platser där vi pratade life över olika ätbara ting. Det var så jävla mysigt. Var enormt varm och pepp på livet när vi vände bilen tillbaka till Jönköping igen dagen efter.

I dag är en skör dag. Jag är ofokuserad, tar illa vid mig av allt, relaterar till det växlande vädret. Ställer tusen frågor till dem jag inte pratar så ofta med längre, blir alldeles rörd av att någon ska få bebis och att någon annan just fått. Gråter av att någon annan gråter i skrift, går vilse, är skitarg och provocerad. Lätt hänt.

I morgon är säkert en gladare dag. Det brukar vara så.

5 kommentarer

Lägg till din →

Det är egentligen namnet som blivit ett internskämt. Vi körde ett frågespel i somras, lite lulliga, och döpte drinken efter ett konstigt svar. 🙂

Fina bilder! Och fina ord. Jag har också en skör dag idag. Jag hatar när de kommer och man blir upprörd över precis allting och ingenting. Det är tur att de passerar.

Kram!

Lämna ett svar