Fem filmer att se i februari

» Carrie Pilby (2016)
Dundersmart men ensam 19-åring försöker förstå sig på världen och dess snäva normer. Hon bestämmer sig för att skaffa ett jobb, hitta en vän och gå på dejt. Carrie är en alldeles fantastisk karaktär som är lätt att relatera till.
» The Diary of a Teenage Girl (2015)
Samma person som spelar Carrie spelar här 15-åriga Minnie som inleder en relation med sin mammas pojkvän. Här finns 70-tal, knäppa animationer och en Alexander Skarsgård. Lättsmält trots snedvriden story.
» De närmaste (2015)
På det fortsatta temat förbjuden kärlek: Charlotte och Henrik är halvsyskon som träffas för första gången i vuxen ålder och inleder ett förhållande. Tycker så mycket om Simon J Berger (som spelat i exempelvis Torka aldrig tårar utan handskar).
» Inside Out (2015)
Har inte blivit så knockad av en animerad film sedan pappa och jag såg Hitta Nemo första gången typ 2004. I huvudet på en liten flicka finns fem ljuvligt personifierade känslor – glädje, ilska, avsky, rädsla och vemod – som försöker vägleda henne genom livet. ÄLSKADE DEN HÄR FILMEN! Gav bättre förståelse för mig själv än många kuratorsamtal, typ.
» The Fundamentals of Caring (2016)
Ben börjar efter en personlig tragedi att arbeta som vårdare till Trevor – en bitter 18-åring med muskeldystrofi. Tillsammans ger de sig ut på vägarna för att titta på landmärken. Fint och roande med Paul Rudd, Craig Roberts och Selena Gomez.

20 kommentarer

Lägg till din →

Haha, jag har typ inte hört talas om någon av filmerna 😛
Film är inte riktigt min grej, men tips är alltid välkommet, så jag kanske drar igång någon av dessa sen senare idag när jag ändå bara ska vara hemma och inte göra någonting 🙂

SV: Ja ibland önskar jag att jag hade lite fler vänner här i närheten, så man liksom bara kunde kila över lite sådär spontant, ta en fika och bara snacka lite. Det händer typ aldrig nu…

Det låter som att du också hade ett ganska chill och bra nyår! 🙂

Lämna ett svar