Listan om 2018

Hur har ditt år varit?
Tack, bra. HERREGUD SJUKT ATT JAG INTE HAR HAFT ETT KASST ÅR I ÅR ELLER OMG. Egentligen ett ganska mediokert år. Lite trist. Mvh, Dramasökare. 
 
 
Här är några saker jag tänkt och känt under året:
 
Jag gör mer plats för egentid. Ingentingtid. Och jag gör ingenting så intensivt att jag nästan slår knut på mig själv. Vad är balans? Varför vet jag inte det? Varför vet jag inte hur en gör? […] Bekräftelse kväver mig för inget är på riktigt. Komplimanger biter inte, närhet gör mig inte varm.
 
Jag är lättsam och svår, social och skygg. Rak och otydlig. Pendlar alltid mellan hybris och självförakt. Försöker förstå. Fattar inget.
 
Självhat och osäkerhet byts ut till ett bländande självförtroende i en käftsmäll och jag tänker att det inte är särskilt konstigt att någon ville utreda mig, kanske sätta en diagnos. Jag förstår inte heller hur så mycket svärta och glitter kan rymmas i en och samma kropp, hur jag kan vara så svart och så vit på samma gång.
 
Ibland behöver man de där banala insikterna. Typ som att det är viktigare vad som händer än vad som inte händer. Vem som är där än vem som inte är där.
 
Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort tidigare?
Jobbade i en hotellreception, kuggade på en tenta, gick på kompisdejt, färgade håret rött.
 
Lärde du känna någon ny?
Veera, Annika (knäppt att dessa två är så nya i mitt liv?), Joré, gosiga kollegor på hotellet, diverse kursare och några till.
 
 
Det bästa med året?
Mina vänner. För att de rastat mig runt sjön och låtit mig vara arg, för att de lyssnat på mitt eviga tjatande om personer och märkliga känslor, för att de pratat mig igenom ångestattacker. För att de fått mig att skratta, klappat mig på armen, för att de dragit med mig på äventyr, för att de knackat på min dörr med blommor i famnen, för att de peppat mig i alla sammanhang, för att de köpt bästishalsband, för att de sagt att allt löser sig på något sätt.
 
 
Det sämsta?
Tog jättelång tid innan jag kom på något att skriva här??? Kan inte fatta. Kanske att många runt omkring mig mått dåligt och att jag inte varit tillräckligt bra med dem. Att praktiska saker krånglat.
 
Vilka länder besökte du i år?
Lämnade inte Svea rike en enda gång! Omedvetet miljöstatement. 
 
 
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har varit ovanligt frisk i år? Inte en enda antibiotikakur! 
 
Största framgång på jobbet?
Sa inte upp mig trots att jag ångestflippade totalt i början. I det långa loppet: Träffade ett gäng fina personer. Och har generellt haft väldigt kul på jobbet.
 
 
Såhär kul var det att jobba på midsommarafton, till exempel.
 
Största framgång på privata planet?
Minns i somras när jag gick till jobbet en dag och slogs av insikten att jag mådde bra, och att jag börjat göra det igen helt på eget bevåg, att mitt välmående inte var beroende av någon annan.
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2018?
Var hemma hos familjen och åt middag och tårta med dem + Lina och Angelica. Sjöng och dansade till ABBA och var väldigt väldigt lycklig och bubblig.
 
 
Blev du kär i år?
Nja. Lite *betuttad* kanske. Det gick över. Som det gör.
 
Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?
Gladare! YASSS! Har väntat i år på att få skriva det. 2015 var mitt bästa år och 2016 och 2017 mina sämsta. Varför vara lagom.
 
 
Vad ska du göra 2019?
Göra projektarbete med Annika, Jenny och Klara, ha praktik, ta examen. Andra halvan av året är väldigt oklar.
 
Har du några nyårslöften?
Njäe. Vill träna, hitta på roliga grejer med mina vänner, äta mer veganskt, skriva mycket, läsa mer, scrolla mobilen mindre.
 
 
Vill ni vinna Ellen-quizet på min möhippa kan ni fortsätta läsa här (OBS: Ska inte gifta mig inom någon snar framtid. Vad jag vet. Fria gärna.):

10 kommentarer

Lägg till din →

Alltså, nu när du skriver det inser jag att jag också varit ovanligt frisk i år?? Inte en endaste antibiotikakur här heller när jag vanligtvis brukar hinna med 1-2 åtminstone?????

Så fina bilder och det verkar som att 2018 blev riktigt bra 😀 Underbart med fina vänner som håller en över vattenytan när det blir tungt i vardagen <3 Jag önskar dig ett helt fantastiskt 2019! Kramar <3

Haha men, härliga du <3 glad att du haft ett bra år 🙂 vilket år 2019 blir med examen och allt 😀 SV; åh, kul! Och bra. Jag hade en sväng där jag "var" vegan, alltså en månad eller så. Blev inspirerad av Therese Lindgren hehe. Det var svårt för mig då men vegetariskt äter vi en del men vill mer. Äter du mycket substitut för kött? Något du kan tipsa om isf? 🙂 Vi brukar göra en del grytor med haloumi och grejer men behöver nog lite inspo där med ;D får googla 😉 Gott nytt år <3

Du verkar verkligen ha så fantastiska vänner runt omkring dig! Det får mig verkligen att vilja värna mina egna vänner betydligt mer. Så tack för att du får mig att vilja bli en bättre och mycket mer omtänksam person. STOR KRAM vännen och hoppas du får ett magiskt 2019 nu <3

glad för din skull! <3 du skriver så ypperligt roligt förresten, även om sakerna du skriver om är vardagliga så uttrycker du dig på ett sätt som gör det underhållande att läsa. sista meningen t.ex… klockren ju haha!! önskar dig ett fantastiskt 2019!

Lämna ett svar