Jag har varit i alla städer

 
Det är fredag och jag styr bilen mot Jönköping för andra gången samma vecka. Springer över gatorna så fort jag kan för man hinner inte tänka då. Är för tidig. Går på ytterligare en arbetsintervju, trots att jag redan erbjudits det första jobbet. Tröjan klibbar mot ryggen. En timme senare lämnar jag och väntar på bussen mot Göteborg. Aldrig innan detta halvår har jag varit så mycket på väg och så stillastående på samma gång. Det är utmattande att försöka sälja in sig själv till både arbetsgivare och andra och jag gäspar oavbrutet resten av kvällen.
 
På lördagen vaknar jag tidigt, har sovit för lite. Sköljer mitt samvete i duschen, tar sats och åker hem. Vill kramas hårdare än jag gör; det blir ofta så nu för tiden. Är modig och feg på samma gång, men någonstans stolt att jag för första gången sätter mig först. Göteborg är mulet men när tåget stannar i Växjö skiner solen. Mamma möter mig där och vi går hand i hand genom parken. Jag brukar visst hålla hennes varma hand i maj. Hittar inte här men vet att jag ska följa 23 37 hem. 
 
Idag äter jag chokladbollar till frukost och kvisttomater till middag. Fikar däremellan och tänker att jag vill vara men inte är en person som lägger handen på andras armar medan jag pratar. Vill rensa alla skåp och garderober, skriva en bok, sälja kamera och inredningsdetaljer jag inte längre gillar. Jag sprakar i bröstet. Slänger gamla lönespecifikationer, fyller en plastkasse med prylar som ska skänkas. Kladdar med bläck över de tomma raderna i framtidsboken jag fick i gymnasiet. Energin försvinner i takt med den, igen, ökade förvirringen. Eller kanske frustrationen i att jag alltid återkommer till samma önskan men inte riktigt vågar. Mina händer är plötsligt blåmelerade och jag trär en extra tröja över huvudet. Frågar mamma om drömmar, livsmål och karriär. Vill skriva något här men orden existerar inte. Tömmer diskmaskinen och fyller en ny. Tallrikarna luktar Bullens korv och jag blir mer och mer köttkänslig för varje dag av mina snart två år som vegetarian.

14 kommentarer

Lägg till din →

Du är verkligen duktig på att skriva och du borde skriva en bok. Vad kul att du har blivit erbjuden ett jobb! 😀 Kramis

Lämna ett svar