En rastlös själ

Sängen denna förmiddag: Böcker, färskpressad juice och soygurt med solrosfrön och pumpakärnor.
 
Skönt att vara ledig, tänkte jag, och klättrade på väggarna hela helgen. Jag kan inte för mitt liv förstå när jag blev en såhär rastlös själ. Har haft sällskap flertalet dagar denna vecka, men så fort jag blir själv blir jag helt stissig. Från ingenstans har detta själv, för första gången i mitt liv, blivit lika med ensam. Och jag känner mig så jävla svag som blivit så beroende av andras närvaro. Som tur är har jag peppande vänner som ringer, skriver fina meddelanden och bjuder in till kafferep. Sånt där som ger tillfällig ro i själen.
 
Annars då? Igår sprang jag runt på stan och inhandlade grenuttag, en extra kudde, nya påslakan och ett par nya skor eftersom de andra åkte i soptunnan. Har halvhjärtat följt de sista etapperna av Tour de Ski, vilat ett öga på en trist deckade och likgiltigt skummat igenom ett par sidor av en ny bok. Egentligen har jag det ganska bra. Det gnager liksom inte inombords, men något studsar otåligt runt och jag kan inte definiera vad det är.

32 kommentarer

Lägg till din →

känns som det är lite en vanesak det där att kunna vara med sig själv? att man måste "härda" sig först och sen blir man bekväm med det..

Haha jag är också alltid rastlös i början men har jag varit ensam och inte gjort någonting i typ två dagar så blir jag sedan för lat för att orka göra någonting, då vill jag typ bara ligga och sova, jättekonstigt haha!

Så mysigt!
Jag tycker om att vara själv med, men när man varit omringad med folk en hel vecka och sedan är man själv, då blir man väldigt ensam på ett helt annat sätt haha! 🙂
Kram

Är soygurt yoghurt, fast med soya istället för vassle, eller är jag helt ute och cyklar? 😛

Den där sista backen i touren är inte att leka med du…

SV: Ja, det är jätteskönt att vara ledig nu hela vecka, men det känns lite tomt nu när jag inte har något att göra och har haft så myket att göra på senaste. Kontrasten blir stoor.

Ah okej, då är jag med! Men om du jämför med typ Youtube, vad är för/nackdelarna med mixcloud? 🙂

Är också superrastlös, men kanske blir så då man varit hemma med bebis i 6 månader. Och innan dess var jag arbetslös… Gaah! Haha ^^
Bilden såg mysig ut iaf 🙂

Usch för sådana dagar då man bokstavligen nästan klättrar på väggarna. Alltså blev överlycklig då killen eller mina föräldrar kom hem från jobbet och var på dem jämt. Och det kunde gå dagar då jag mådde grymt dåligt för att jag inte gjorde något :/

Sv; ja, det är riktigt skönt att allt går bra på jobbet! 🙂

Så där brukar jag också bli och känna ibland.
Inte kul!
Men viktigt att släppa och bara ta det lugnt då, åtminstone för mig haha 🙂

Åh, The Perks of Being A Wallflower. Den är så bra!

Jag tycker det är väldigt skönt att vara ensam om jag ska vara helt ärlig. Inte så att jag vantrivs med andras sällskap, men jag trivs precis lika bra i mitt eget. Det är väldigt skönt att ha det så, eftersom det är viktigt att kunna leva med sig själv, d.v.s. den enda personen man måste stå ut med hela livet. :p Om jag plötsligt fick svårt att vara själv skulle jag nog börja fundera över om det hänt något som påverkat mig negativt den senaste tiden, eller om jag kanske varit med om något obehagligt tidigare i livet som nu börjat göra sig påmint. Alternativt bara testa lite nya aktiviteter! 🙂

Det verkar som att du trots allt hade en mysig helg. Boken på bilden, "Livet efter dig" är en mysig bok. Jag sträckläste den under en vecka förra sommaren.

(Sent) Svar: Jag har börjat min praktik på en missbruksenhet och trivs redan bra!

Ta vara på dig. Hoppas att du får en mysig fredagskväll och en härlig helg.

Kram

Lämna ett svar