Svaren från frågestunden

Först vill jag bara säga tack för alla era intressanta frågor! Så himla kul att ni är engagerade. Hoppas ni inte skräms av längden på inlägget, lovar att ni kommer känna mig tio gånger bättre efter att ha läst detta. Kärlek! ♥
 
Vad jobbar du med?
Jag är timvikarie i en matbutik. Det vill säga att jag springer runt och hälsar på samma kund tre gånger inom loppet av en kvart, fryser fingrarna av mig i mejeriet, kör rally med kundkorgar, lyssnar på historier om bortsprungna katter och säger ”Hej!” och ”Tack!” omkring… 1038 gånger varje dag? Det är kul, jag trivs!
 
En snap från omklädningsrummet på jobbet.
 
Har du några planer på att göra ”karriär” på ditt twittrande? Det känns som att många uppskattar dina uppdateringar och det är ju ett grymt initiativ! (Ang. mitt skidtwittrande på @langdlive).
Jag har väl tänkt att göra något utav det, men jag vet inte riktigt vad. Eftersom de flesta i mitt liv har väldigt svårt att förstå mitt skidintresse är det skönt att ha nära 900 personer som är exakt som jag och alltid peppar tillsammans med mig. Bäst är de!
 
Vad har du för planer för framtiden? Vill du plugga och i så fall vad?
Mina närmsta planer är att i slutet av sommaren flytta hemifrån och börja plugga på högskola. Tanken är att jag ska läsa Medie- och kommunikationsvetenskap, inriktning Strategisk kommunikation.
 
Hur tror du att ditt liv ser ut om fem år?
Då är jag 24 år. Går allt som jag tänkt så är jag klar med min utbildning och har förhoppningsvis fått ett jobb som har med kommunikation att göra. Bor i en lägenhet i en större stad någonstans i Sverige.
 
Var ser du dig själv om tio år?
Gud, ibland känner jag mig gammal, men om jag bara är 29 år om tio år så känns det ju ganska lovande. När jag tänker på min framtid handlar mycket om jobb faktiskt, så jag hoppas att jag fortfarande arbetar med kommunikation och kanske lite andra projekt vid sidan av. Att ha en mysig lägenhet är också viktigt. Hoppas även att jag reser en del.
 
Ditt drömyrke?
Jag vill jobba med kommunikation. Samtidigt så skulle jag gärna göra något som har med sport att göra. Och att sända radio är något som alltid kommer få mitt hjärta att klappa lite extra. TV-branschen verkar ju också lite spännande. Så lite av varje, eller någon slags kombination av det, tack!
 
En lite yngre Ellen.
 
Hur trivs du med att ha vuxit upp i en mindre stad?
Jag har alltid känt att jag inte haft de möjligheterna som jag hade velat. Både i form av fritidsaktiviteter och att bara… vara min egen person. ”Här känner alla alla” är bullshit. Alla känner till varandra, men det har bara gjort så att alla jag mött under min uppväxt (fram till dess att jag började gymnasiet i en annan stad, bästa beslutet) sett mig som mina föräldrars dotter, mina syskons lillasyster och så vidare. Det finns säkert positiva saker också, men inget som inte även en större stad hade kunnat ge.
 
Intressen?
Att följa vintersport på en internationell nivå, främst längdskidåkning. Sociala medier. Att skriva. Musik.
 
Hemmakväll eller festa?
Hemmakväll! Har aldrig varit särskilt intresserad av att festa.
 
Hur ser en perfekt dag ut för dig?
Sover ut och ligger kvar i sängen innan jag äter pannkaksfrulle. Tar en promenad med familjen, följer ett spännande skidlopp, hänger med mina vänner, äter gott, bloggar och ser en bra film.
 
Vad har du på dig en vanlig dag?
Mönstrade loose fit-byxor och en långärmad tröja. Utomhus har jag svarta boots, min fjällisjacka och en stor halsduk.
 
Vad använder du för parfym?
DKNY Fresh Blossom, Boss Jour och Our Moment.
Mina mest använda parfymer just nu.
 
Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
Självcentrerad, viljestark, osmidig.
 
Har du några komplex?
En dålig dag kan jag ha komplex för precis vad som helst, men det håller på att bli bättre. Självhat är inget man ska syssla med.
 
Vad är det bästa/sämsta du varit med om?
Det bästa… Wow. Skulle nästan säga att mina fem bästa vänner är det bästa som hänt. Människorna i ens liv kommer alltid spela störst roll. Det sämsta var nog tiden kring jul år 2011. Hände mycket skit då. Ett långfinger på allt, som jag skrev på bloggen då.
 
Kaffe eller te?
Gillar verkligen båda! Men som den tefantast jag är måste jag ju ändå säga te.
 
Choklad eller lakrits?
Choklad slår allt i alla lägen. Älskar saltlakrits dock.
 
Favorit B&J’s?
Peanut Butter Cup.
 
Har du någon fobi?
Jag är vrålrädd för ormar.
 
Har du några syskon?
Jag har två äldre systrar som heter Sara och Linn.
 
Jag och mina kära systrar i augusti 2011 respektive december 2014.
 
Om du fick välja var i världen du skulle bo, var skulle du bo då?
På något sätt kommer jag alltid tillbaka till Sverige eftersom alla jag bryr mig om finns här. Skulle gärna bo i ett annat land för en kortare period dock. Att bo på något exotiskt ställe lockar inte, utan snarare Sverigeliknande länder som England och Kanada.
 
Vilka länder skulle du vilja besöka?
Främst skulle jag vilja besöka England, Japan, Italien och Kanada.
 
Tre saker du skulle ta med till en öde ö?
Alltså… Hur öde är ön? Fan. Mina poppisar, mat och min kamera.
 
Det äckligaste du vet i matväg?
Burkskinka. Och fiskbullar. Kan verkligen inte tänka mig något vidrigare.
 
Någon matrelaterad sak som du gillar som andra typ tycker är skitäckligt?
Mina vänner tycker att jag är konstig när jag äter råa nudlar.
 
Favoritfilm?
 
Favoritserie?
Girls.
 
Favvoserien Girls. Har ni inte redan sett den så gör det!
 
Favoritartist?
Ugh… Vi kör på Ed Sheeran.
 
Om du bara fick lyssna på en låt för resten av ditt liv, vilken skulle det vara och varför?
FY VAD HEMSKT. Ellenplågeri. Slår till med I’m A Mess – Ed Sheeran. För att jag råkar höra den just nu och den är fin. Och det är Ed, liksom.
 
Hur skulle du beskriva din musiksmak?
Mainstream med en extra touch av depp, svenskt och pampig filmmusik.
 
Dina fem favoritlåtar just nu?
Tommy tycker om mig – Markus Krunegård
Gunshot – Lykke Li
Dog Days Are Over – Florence and the Machine
Don’t Wait – Mapei
Love Last Forever – Mando Diao
 
Varför började du blogga?
Älskade Lunarstorm och Bilddagboken när det var poppis. Insåg ganska snabbt hur mycket jag gillar den här typen av sociala medier, och att ha en blogg blev helt enkelt nästa steg.
 
Ellen i augusti 2009, när bloggen var en månad gammal.
 
Fem favoritbloggar?
 
Vilka bloggar läser du dagligen?
Era. Ni som kommenterar, era bloggar läser jag.
 
Första bloggen som blev din favorit, den du har läst längst?
Egoinas.
 
Bästa bloggtipsen?
Blogga om det du är intresserad av. Låter så självklart, men alltså… När jag började blogga la jag upp ”Dagens outfit” och sådant bara för att det var inne i bloggvärlden, men det är inte jag för fem öre och kändes aldrig genuint. Sedan föredrar jag en stilren och lättnavigerad blogg samt bilder (i lagom mängd) av hög kvalitet.
 
Har du träffat några bloggvänner?
Nej! Så himla synd, för jag tänker på er då och då. Är vi i närheten av varandra någon gång så tar vi en fika, okej?
 
Förebilder?
Förebild är ett svårt ord, men det finns många som inspirerar mig på olika sätt. Natashja Blomberg, Anna Davidsson, Moa de Bruin, Clara Henry och Anna Haag är några exempel.
 
Din största dröm?
Att vara fullständigt trygg i mig själv och den person jag blivit. Känns som att det där är en resa utan slut, men min största dröm är att kunna se på mig själv och vara stolt över vad jag gör, hur jag lever mitt liv och hur jag behandlar mig själv och andra.
 

34 kommentarer

Lägg till din →

Vilka underbara frågor och svar!
Alltså du är den första personen som är intresserad av längdskidor i min ålder! ALLTSÅ VAR HAR DU VARIT HELA MITT LIV?
(Följer dig på twitter nu också! :))
Min mamma delar väl dock mitt intresse, men ändå!
Gud vad roligt!!

Sv: Ja, men precis 😀

Hoppas du också får en underbar helg!

åh vilka bra frågor och svar!! och jag är också så himla rädd för ormar…usch haha.

Sv: hihi tack! hehe ja det tog ett tag att få på de, var ganska läskigt haha 😉

alltid lika kul att läsa svaren från en frågestund, särskilt när man själv varit med och frågat.
Men tänkte på ett svar, angåeden låtarna du lyssnar mest på nu. Ska det inte vara "Tommy tycker om mig" med Love Antell och inte Markus Krunegård? Eller har krunegård också gjort en?

Ha en bra lördagskväll!

Åh så kul att läsa!

SV: Jag har faktiskt dansat hela livet men just Dancehall har jag bara dansat i 2 veckor nu så det är fortfarande relativt nytt för mig 😉

ja jag älskar banan pannkaka, bättre än vanliga!
ja jag håller med, jag gör så varje vecka bara för att komma ihåg allt jag ska göra haha! 😀

Måste säga att detta var ett superintressant inlägg! Man fick verkligen lära känna dig!:)

sv: åhh, tack detsamma du;D Kramisar♥

Måste säga att detta var ett superintressant inlägg! Man fick verkligen lära känna dig!:)

sv: åhh, tack detsamma du;D Kramisar♥

Lämna ett svar