Lucka 8: En bild från i år som bäst beskriver din vardag

 
Jisses, vilken svår uppgift vi fick i dagens lucka! Egentligen skulle jag vilja säga att jag haft två olika sorters vardag i år. En slags vardag under det första halvåret, och en annan vardag under det andra halvåret. Under årets första sex månader innebar min vardag timmars pendlande varje dag. Jag gick sista terminen i gymnasiet, hade prestationsångest och led av framtidsförvirring. Mina vänner var konstant närvarande och jag följde ett så tydligt mönster vecka ut och vecka in. Årets sista sex månader har varit helt annorlunda. Ingen vecka är den andra lik. Ibland jobbar jag, ibland gör jag inget alls. Jag har fem minuter till jobbet, och när jag lämnar min arbetsplats så har jag faktiskt slutat. Det är kanske en av de största skillnaderna, mina vardagar emellan. Att det finns en tydligare gräns mellan jobb och fritid. Framtidsförvirringen är kvar, om än i en annan form och gällande andra saker. Mina vänner är inte konstant närvarande. Inte fysiskt, i alla fall. Nu träffar jag nya människor varje dag. Och så letar jag väl fortfarande efter någon typ av bekräftelse som ska ersätta den jag fick när jag i skolan fick en uppgift och, efter en onödigt krånglig väg igenom den, fick ett betyg som markerade att jag var klar och att jag hade presterat, att jag hade uppnått något.
 
Bilden symboliserar det som trots olikheterna binder ihop mina ”två vardagar”. En tänkarbild från när jag låg på soffan framför brasan med en kopp te och lugn musik spelandes från mobilen. Det är ett par av mina mönstrade loose fit-byxor som jag praktiskt taget bott i hela året. Det är min älskade kattkopp. Det är tända ljus. Det är pianot. Sådana där saker som troligen alltid kommer vara en del av de olika typer av vardag jag kommer uppleva.
 
Jag deltar i Emily Dahls julkalender med temat ”Året som gått”.
I morgon: En bild från din arbetsplats/skola
 

9 kommentarer

Lägg till din →

Åren i skolan och åren ute på arbetslivet skiljer sig verkligen något enormt år. Man märker det först när man byter ut något av dem.
Mysig bild i alla fall.

Det är fint att ändå kunna landa hemma och alltid känna sig befintlig i det, lite sinnesro behövs ju alltid! Kram <3

Måste ju säga att den andra halvan av året lät bättre för kroppen och huvudet 🙂 Ånges över sista terminen och allt det innebär är så inte roligt!

Lämna ett svar