Tre semesterveckor i juli

Man blinkar och så har tre veckor gått. Vad märkligt det är va!

Det blev juli, Måns jobbade lite mindre och vi levde semesterliv.

Jag gjorde egen müsli för första gången. Utgick från ett recept från Portionen under tian och den blev fullt godkänd från samtliga vuxna i familjen.

En dag fick jag bokpost, det roligaste som finns, för jag hade vunnit en tävling på Instagram. Vinsten var en trilogi av Tsitsi Dangarembga. Jag har börjat läsa den första boken, Rotlös, och tycker hittills mycket om den. Glöm inte att följa ellens.bokhylla på Instagram om du vill ha fler boktips från undertecknad.

Vi åkte till mitt hemhemma och checkade in hos min pappa. Vi åt allt som är gott, tittade på kök till stugan vi renoverar och plockade av vinbärsbusken, bland annat.

När vi åkte hemifrån hade vår onge just lärt sig åla framåt (tidigare snurrade han mest runt i cirklar och backade), och när vi kom tillbaka hem en dryg vecka senare kunde han krypa. Dessutom hade han fått två nya tänder och blivit extremt mammig. Hallå hur går allt så fort stanna all tid.

En förmiddag mötte vi upp min mamma, syster och syskonbarn för att äta fika till lunch. Senare tittade vi på när min systerson spelade fotboll i ömsom sol ömsom ösregn. Blev sugen på att sparka boll, har man hört något så tokigt.

Måns reste i väg med sina kompisar och jag flyttade så småningom in hos min mamma. Vi åt alla måltider på hennes altan och promenerade bland kor som stördes av värmen.

Två dagar i rad åkte vi till Kleven, min favoritbadplats när jag var barn (och kanske fortfarande). Badade där med storasyster och syskonbarn med tillhörande kompisar. Skickade runt burkar med kakor, spillde iste och kaffe på filten. Livets sommarliv. Allt jag vill ha. Så glad för dessa dagar.

Väl hemma i Habo igen körde vi tre maskiner tvätt av bara farten. Grillade hos Lisa och Martin (och jag försökte föreviga att Levi och jag hade matchande outfits, gick sådär). Himlen öppnade sig såklart lagom till dess att maten började bli klar. Classic svensk sommar.

En helt ledig hemmadag packade Måns och jag ner vårt lille barn i vagnen och gick och tittade på nya fräsiga bilar, handlade blöjor och åt gelato. En drömdag i all sin enkelhet.

Och dessutom: Vi har gått promenader med tom barnvagn för ongen blir hysterisk av att åka barnvagn, lunchat med svärmor, haft finbesök av min Ida och fikat med min faster och kusin.

I dag har Måns och jag bara drällt runt hemma, druckit kaffe och löst korsord ihop medan Levi sov. Vi tog en tur till vår lokala second hand-butik och hittade både ett par jeans, en jeanskjol och en skjorta till mig, en body till Levi och två assietter till hemmet. 250 pix för rubbet. Jag älskar second hand, av alla anledningar.

Nu ska jag tassa ner för trappan och se vad mina killar pysslar med. Puss å hej.

7 kommentarer

Lägg till din →

Låter som mysiga tre semesterveckor! Här har vi också haft semester som nu avslutats och vardagen har kickat igång igen. Kan relatera till en aktiv unge. Min 9 månaders är på hugget och på det får man även vara igång med storebror som även slutat ta sin dagsvila. Oj, hjälp! 🤪😀

Så mysigt inlägg! Jag blir varm i hjärtat av att läsa om allt fint samt av de fina bilderna på Levi och era familjemedlemmar.
Hoppas att ni får en riktigt fin augusti månad!
Kram, kram

Hej Ellen! Så kul att kika in här. Hoppas allt är fint med dig! Tänkte bara säga att wilsoon som drevs på nouw har bytt skepnad och blivit lite mer inkognito. Jag ska kika in på din bok-Instagram omgående <3 Kram!

”Man blinkar och så har tre veckor gått. ” – Exakt så har hela sommaren känts. Tiden går ännu fortare efter att barnet kommit in i ens liv. Ofta kommer jag på mig själv med att önska att allt kunde gå i 50 % hastighet (men det skulle väl ändå inte vara nog). Och samtidigt vill man ju att barnet ska växa, bli större och ta för sig av livet. Vi föräldrar får försöka hänga med i tempot.

Lämna ett svar