Nyår – jag har allt jag vill ha och kan göra vad fan jag vill

Jag älskar att gå in i ett nytt år. Det är en så pedagogisk nystart, omöjlig att förneka med sin nya siffra, tolv tomma månader framför. Jag har visserligen aldrig behövt en nystart så lite som nu. Jag vill förändra nästan inget alls, vare sig i min vardag eller med mig själv. Men jag gillar alla oskrivna blad. Det är så lyxigt att jag har dem framför mig, får fylla dem med nästan vad jag vill. Jag inser när jag hittar ett opublicerat blogginlägg från januari förra året, med rubriken Jag har allt jag vill ha och kan göra vad fan jag vill, att jag kände likadant då. Det är märkligt att känna så.

Kanske njuter jag främst av att de oskrivna bladen betyder att alla dörrar fortfarande är öppna. Jag kan fortfarande tro att det här är året jag är jättesnäll mot mig själv och andra utan att tumma på min självrespekt, att det här är året jag faktiskt sätter mig ner och skriver de där jävla texterna och att det här är året jag vågar.

En sak är i alla fall säker, och det är att det här är året då jag ska vara helt föräldraledig. Hela året, är tanken. Det känns som en helt otrolig present. Jag har längtat hela mitt liv, och jag är så ivrig på att få ha det här året.

Levi har passerat tolv veckor och är det mest magiska på planeten. Nästan varje dag när jag tittar på honom vill jag gråta för att han är så ljuvlig. För att han finns. För att bebisar finns. Små små barn är det renaste vackraste vi har. Det är nästan outhärdligt att tänka på, att det är så stort med de små.

Vardagen just nu: Nyäten bebis i famnen, matlåda i soffan, kräkhanddukar överallt och alltid alltid pyjamasbyxor på.

Jag har hakat på 30 Days of Yoga with Adriene. Rullar ut mattan och tänder ett ljus på morgonen när Levi somnat om och sträcker lite på den så länge vilande kroppen. På eftermiddagarna dricker Måns och jag kaffe ihop och äter upp de sista pepparkakorna med ädelost. Jag funderar på vilket fokus jag ska ha under årets olika månader, vilka rutiner jag vill införa och vilka mål jag ska sätta upp. Pretentiöst kanske, men också peppt. Jag kan göra vad fan jag vill.

7 kommentarer

Lägg till din →

Åh vad mysigt att du ska vara föräldraledig året ut och den tiden ska man ta tillvara på. Något som jag också gjorde för tiden går alldeles för fort. Kramis <3

Nej inte pretentiöst, i alla fall inte i bloggformat för jag tycker att det är sååååå roligt att läsa om! Jag tycker också att det är så roligt att läsa hur du har det du vill och ser fram emot alla öppna dörrar och oskrivna blad 😀 <3

Åh vad underbart att bara få ett nyskrivet blad där man kan fylla det nya året med så mycket kärlek och nya minnen. Speciellt nu när man har ett litet liv att ta hand om och få följa deras utvecklingar, på olika sätt, på gott och ont. Älskar bilden – så vår vardag med: myskläder, sovandes bebis i famn, mat får man nästan aldrig i sig utan en bebis i famn och saker runt omkring till bebis hela tiden för att slippa springa runt och leta fram saker igen. 🫣😅

Jag älskar känslan i detta inlägg. Så glad för din skull att du trivs så väl med platsen du befinner dig på i livet just nu. <3 Fortsätt njuta, hela året (lyx!).
Stor kram

Lämna ett svar