Lösryckta tankar från den senaste tiden

Hejsan hoppsan. Länge sen, på något sätt. Jag kommer inte riktigt ihåg hur man bloggar så här kommer bara några lösryckta tankar från den senaste tiden.

Jag har så mycket jag vill göra just nu. Sätta upp gardiner (ja, några fattas fortfarande i lägenheten), plantera om växter, köpa ett hus.

Visste du att kaffe med fet havremjölk är som varm choklad för vuxna? Det är så himla snällt att dricka när det är mörkt ute och arbetsdagen känns lång och stressig.

Det var kladdkakans dag för några helger sedan, så jag bakade en kladdkaka såklart. Den här gången efter Camilla Hamids recept. Jag är så ledsen för alla kladdkakor jag bakat innan efter andra recept. Men ingen har ju berättat innan att man ska ha farinsocker i för knäckigheten och kolasmaken. Om inte du heller visste det så säger jag varsågod, följ nu för all framtid Camillas recept.

I början av veckan kände jag mig lite coronadeppig. Trött på mörkret utanför fönstret. Trött på att varje dag är likadan. Jag hade videosamtal med mina kompisar då och så målade jag mina naglar i olika färgglada nyanser i ett försök om att muntra upp mig själv lite. Det funkade! Hittade också ett otroligt topplack som jag glömt att jag hade och blev så himla tacksam för tidigare Ellen som någon gång köpt ett så himla bra topplack. Vardagsglädje.

Förra helgen bakade jag saffransbullar (recept från Zeinas kitchen om någon är nyfiken). Det har ni ju redan sett i en film. Om nom. Vi har liksom börjat med julstöket här hemma lite redan nu. Vad kan man annars göra under pandemin när restriktionerna säger umgås bara med dem du bor med. Är lite sugen på att ställa fram adventsljusstaken och plocka fram vår enda lilla tomte också, men någon måtta får det väl ändå vara.

Häromdagen kom Måns hem med sushi, blomma och choklad till mig. VA! Han är bäst. Inte bara för att han köper blommor till mig, utan generellt. Det är så lyxigt att vara nykär och nyinflyttad när man ändå bara får umgås med varandra. Toppen faktiskt. Ganska ointresserad av att umgås med andra. He.

Nu ska jag ut på en promenad! Det är ganska ruggigt ute, blåser som tusan, men jag blir så rastlös om jag inte får frisk luft.

Hur mår ni? Vad gör ni om helgerna när restriktionerna är som de är?

8 kommentarer

Lägg till din →

Ja, gud vilken knasig tid vi lever i ändå! Och haha, jag är inte nykär kanske (vi firar ju ändå 7 år nästa vecka) men alltså typ samma feeling, för älskar det här med att man bara ska vara hemma med den man bor med för det är typ det enda jag vill just nu för att jag tycker att det är så MYSIGT och roligt och orkar inte riktigt vara supersocial utanför jobbet. Och så uppskattar jag nog att vara hemma just för att vi aldrig typ är det, utan går om varandra mycket och ofta i och med våra jobbtider, så nu är det ren bonustid tänker jag. <3

Vilket mysigt inlägg, tack för att du delar med dig!

Kladdkakan ser riktigt god ut – och vad fint ni har dukat fram. Jag tackar för receptet och det uppmärksammade tipset om farinsocker.

Kram

Lämna ett svar