December springer fort

Jag skulle behöva en semesterdag för att hinna tänka, hinna känna. Det var så länge sedan. Jag märker det när jag för första gången på en månad inte ställer en klocka, inte rusar iväg. Minnen från vad som helst kommer tillbaka som ett vårregn. Allt som format mig. Jag blir upprymd. Tom.

Jag lyssnar på musik igen och det framkallar känslor jag behöver skriva om. Bannar vardagsstressen för kreativiteten den förstör. Lovar mig själv igen att från och med nu ska jag ge mig själv de bästa förutsättningarna. Det handlar om tid. Skrivtid, egentid, tänkartid. Tid generellt.

Det är vintertid. Julkalender på tv, kaffekalender till frukost, tekalender till kvällen. Knarrande glitter under skorna. Vättervinden är så kall, december alltid stressig och fantastisk.

Jag har skaffat konto hos Viaplay för att kunna följa världscupen i längdskidor. Få saker framkallar så starka känslor i mig som vintersport. Förutom möjligtvis serien Thunder in my heart, som jag fick på Viaplay-köpet. Pangserie! ”Så relevant!” och ”Precis så!” har jag utropat från soffan. Och tänkt att jag också vill skriva om allt det där.

I dag tog svärmor ut oss i skogen för att göra mindfulnessövningar. Ping pong-hjärnan skulle behöva tvångsmindfulness varje dag. Efter turen tinade vi våra frusna kroppar med julkaffe, lussekatter och glögg. Och så var ännu en vecka slut och jag hinner ingenting.

8 kommentarer

Lägg till din →

Du är så fantastisk på att formulera ord till meningar som berör. Tack för att du låter oss läsa och inspireras.

Svar: Tack, vad roligt att du gillade min decemberlista!

Kram

Jag vill ploppa in i din värld genom din blogg igen. Plopp, ba! Och klappa lite också, när det behövs. Bli klappad på, när det behövs.

Jag och min man har också en tekalender som vi myser av om kvällarna, eller försöker i alla fall, för jag är så himla dålig på att mysa i år! Fattar inte hur man GÖÖÖÖR! Hela knoppen håller på och lever rövare istället för att mysa.

Well. Nästa år!

Lämna ett svar