Fredagstankar i början av juni

 
Datorn surrar i timmar. Den har börjat bråka med mig, kommer snart behöva ersättas. Jag läser tusen välskrivna inlägg på andra bloggar för det brukar trigga mina egna ord, men idag kommer ingenting. Något måste ut men jag kan inte beskriva det. Ligger under täcket i pyjamas och stickad tröja. Sneglar på klockan. Får inte slappna av än.
 
Det är fredag men varje dag tidigare denna vecka känns som en evighet sedan. Kanske var det till och med i ett annat liv jag satt på en inglasad altan och åt våfflor. Kanske var det i ett annat liv jag diskade alla koppar och fat för hand för att diskmaskinen gått sönder. Kanske var det i ett annat liv jag klappade händer i regnet, åt rosa munkhalvor i ett kök, handlade i alla affärer, satt på en filt i gräset med personer jag kände mer förut.
 
I ett låtsassamtal med min behandlare berättar jag om hur bra jag mår just nu. Hur kärleken på något sätt strålar genom hela kroppen, trots besvikelser och ångest. Hur jag ser fram emot saker och hur det onda inte riktigt kommer åt mig. Jag berättar att det nästan är skrämmande att känna sig såhär stark när jag vet hur liten jag kan och troligen kommer bli igen.
 
I duschen sköljer jag av mig alla de där känslorna. Tankarna färdas långsammare, oron ökar. Inget känns riktigt bra. Tänker bakåt istället för framåt. Vet att saker inte alltid går över, att tiden sällan läker sår. Och kanske är det just det, vetskapen om att allt finns kvar trots att tiden går och saker förändras, som gör att jag provoceras så av att många låtsas som ingenting.

7 kommentarer

Lägg till din →

Å tack fina du 😀

Vilket fint inlägg, och mycket du går igenom <3 jag tror att alla sår kan läkas, ärr kanske finns kvar men man ser på dem på ett helt annat sätt.

alltsåååååå, kan sätta in aoutosvar på dina inlägg känner jag men jag älskar verkligen dina texter! skulle lätt köpa om du gjorde en bok!

Jag letar ny dator. Det går så segt. Allt man ska göra. Ligger så efter med allt, tex svara på kommentarer. Det tar sjukt lång tid, för att den reagerar segt. man står inte ut!

Lämna ett svar